I Sambolec izborio finale EP

Sam dan nakon odličnog rezultata i plasmana Filipa Udea u finale seniorskog Europskog prvenstva u gimnastici na konju s hvataljkama isto je danas ponovio njegov juniorski klupski kolega Marko Sambolec.

Naime, paralelno sa seniorskim u najvećem škotskom gradu Glasgow Europska gimnastička federacija održava i juniorsko gimnastičko prvenstvo.

Da podsjetimo još u jutro, u sklopu nastupa vježbača prve subdivizije Sambolec je odradio odličnu vježbu na konju s hvataljkama za koju je dobio ocjenu 13,266. Ispalo je kako je ta ocjena bila taman dovoljna i Marko kao posljednji, osmi ulazi u nedjeljno finale. Nakon cjelodnevnog iščekivanja osim mladog člana Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, odahnuo je i jedan od njegovih trenera Mario Vukoja.

„Bilo je jako napeto, doslovce smo morali čekati da posljednji vježbač odradi svoj nastup da možemo potvrditi nastup u finalu“ bio je uzbuđen Vukoja te objasnio kako je za svoju izvedbu Sambolec definitivno zaslužio biti među najboljih osam. „Naši dečki su nastupali odmah u jutro kao prvi na spravi. Suci su tada bili stroži, nisu ujednačili kriterije, ali Hrvati su i više nego zavrijedili finale.  U nedjelju ćemo tako među najboljima gledati i Filipa Udea i njegovog nasljednika“ poručio je Vukoja. Osim Sambolca, kao sedmi finale je izborio još jedan Hrvat, Mauro Nemčanin s ocjenom 13,333. Nedjeljno juniorsko finale na rasporedu je u 11 sati po hrvatskom vremenu.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*