Međimurje Press
Sport+

I treći dan u Rotterdamu pobjeda Barakuda

Posljednja utakmica trećeg dana predolimpijskog kvalifikacijskog turnira završila je porazom Francuske u dvoboju s Hrvatskom reprezentacijom rezultatom 10:13 (2:3, 3:2, 2:5, 3:3).

Kapetan reprezentacije Andro Bušlje izabran je za najboljeg odnosno najefikasnijeg igrača utakmice. Bušlje je uz Jokovića u utakmici upisao i dva zgoditka, dok su Fatović i Bukić upisali po tri, a Miloš, Vrlić i Garcia jedan pogodak.
Kod Francuza najviše se raspucao Charles Canonne zabilježivši tri ubačaja u Bijačev gol koji je koji je na hrvatskoj vratnici branio cijelu utakmicu.

– Zaslužena pobjeda protiv Francuske koja se do sada pokazala kao najozbiljniji protivnik na turniru. Prve dvije četvrtine nismo odigrali kao na počecima prve dvije utakmice turnira, no kada smo u trećoj četvrtini nametnuli našu igru odvojili smo se i taj rezultat održavali do kraja. Sutra poslije podne očekuje nas dvoboj s Rusijom, ne preostaje nam puno vremena za odmor. Ukoliko i sutra upišemo pobjedu, ostajemo prvi u grupi što nam je i bio cilj. Ipak, to je samo još jedna stepenica prema onome što priželjkujemo, osigurati odlazak u Tokio. – rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Hrvatska je sada prva u skupini B sa šest bodova dok su iza nje Rusi s pet, Nizozemska s četiri, Francuska s dva, Rumunjska s jednim te Njemačka bez upisanog boda.
Barakude već sutra nastavljaju sa svojim nastupom i četvrtom uzastopnom utakmicom na turniru. Moći ćemo ih pratiti na drugom programu hrvatske radiotelevizije u 14:30 sati kada će zaigrati upravo s drugima iz svoje skupine, odnosno reprezentacijom Rusije.

U skupini A na začelju se nalazi reprezentacija Crne Gore s četiri boda, jednako kao i Grčka koja se nalazi na drugom mjestu. Slijede Gruzija i Kanada s po dva boda, dok je Brazil na začelju bez ostvarenih bodova.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja