Inga Grgić i ekipa Karate Centra Šenkovec briljirali u Beogradu

6. listopada 2018. godine u Beogradu je održan vrlo jak međunarodni turnir „ TROFEJ BEOGRADA 2018. „ .Za natjecatelje iz Hrvatske, bio je to jedan od četiri izborna turnira za odlazak na prvenstvo Europe u Dansku

Ekipa juniorki u katama Karate centra Šenkovec u sastavu: Stela Horvat , Inga Grgić i Sabina Petković deklasirala je konkurenciju pobijedivši sve mečeve s maksimalnih 5 : 0 uključujući i domaću ekipu karate kluba Roda iz Beograda. Ovim su rezultatom gotovo sigurno izborile nastup na prvenstvo Europe u veljači 2019. godine jer su sada u prednosti 20 bodova ispred ekipe KK Vukovar 91.

U konkurenciji kadetkinja pojedinačno nastupile su 23 natjecateljice. Stela Horvat zaustavljena je u četvrtfinalu nakon odličnog nastupa i dvije uvjerljive pobjede. Ovo je treće natjecanje u zadnjih mjesec dana gdje Stela pokazuje sve veći napredak i ubrzano kvalitetom dostiže favorite.

U istoj kategoriji nastupila je i Inga Grgić . Ovo je bio jedan od najboljih Inginih nastupa gdje nije dozvolila nikakva iznenađenja. S pet uvjerljivih pobjeda i pobjedom nad glavnim konkurenticama iz Hrvatske i Srbije, Inga je svoj bodovni minus pretvorila u velikih 7 bodova prednosti.

U konkurenciji juniorki nastupila je Sabina Petković koja nakon uvodne pobjede nije uspjela doći do medalje na ovom natjecanju. Mali nedostatak brzine u drugoj izvedbi suci su ocijenili kao grešku dovoljnu za poraz. Kako je Sabina bila naša jedina predstavnica u juniorkama,ovim je nastupom povećala prednost nad domaćom konkurencijom još za 3 boda.

Trener Tihomir Grgić : „…prezadovoljan sam nastupom naših cura u Beogradu jer je nivo karatea koji pokazuju vrhunski. Nastupili smo pred sucima koji nas vide prvi puta, pobijedili predstavnike domaćina koji u svojoj kolekciji imaju i svjetske i europske medalje i naravno, nakon odrađena dva izborna turnira u kadetkinjama,juniorkama i juniorkama ekipno vodeći smo u plasmanu na nivou Hrvatske. Nadam sam da će tako ostati i poslije sva četiri natjecanja ,a slijedeći izborni turnir očekuje nas 17.studenog u Ljubljani.“

(Dejan Mihalković)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*