Međimurje Press
Sport+

Ivan Mikulić četvrti put europski prvak!

MANCHESTERNakon srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i svjetskog prvenstva u Istanbulu, najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić nastavio je niz  sjajnih rezultata osvojivši i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru.

Po prvi puta u povijesti Europsko seniorsko tekvando i paratekvando prvenstvo je održano zajedno u istoj dvorani.

Hrvatski reprezentativci su u prva tri dana natjecanja osvojili sedam medalja, pri čemu dva zlata, srebro i četiri bronce, a niz je nastavio i Ivan Mikulić zlatom na Europskom paraprvenstvu u kategoriji K44 +80kg.

Nakon što je u četvrtfinalu bio slobodan, Mikulić je u polufinalu deklasirao Gruzijca Davida Makadzea (32-6), a potom je u finalu bio bolji od Turčina Mehmeta Samia Saraca sa 9-2.

“Borbe su išle po planu, od početka do kraja sam kontrolirao mečeve. U zadnjih godina dana sam imao tri velika natjecanja, paraolimpijske igre, svjetsko prvenstvo i sada europsko prvenstvo, izborio sam sva tri finala. Na POI i SP je  nedostajalo malo sreće, no na europskom prvenstvu sve se posložilo kako treba,” kazao je član splitskog TK Galeba kojem je ovo četvrta europska kruna.

Mikulić je bio i svjetski prvak 2015. u turskom Samsunu, a ukupno je osvojio 12 medalja na velikim natjecanjima.

“Kvaliteta ostaje tu, dižemo se svakim danom. Trudim se, dajem sve od sebe i nadam se da će se ova serija nastaviti,” dodao je dečko sa splitske “Visoke”.

Zadovoljstvo Ivanovim nastupom nije skrivao niti njegov trener Mladen Tomić.

“Ivanu je ovo četvrto europsko zlato. Bio je superioran. Nikada iskusniji, nikada zreliji. Sazrio je i još jednom dokazao svoju kvalitetu,” kazao je Tomić uz kojeg je bio i fizioterapeut Goran Orlov.

Po prvi puta u povijesti Europsko seniorsko tekvando i paratekvando prvenstvo je održano zajedno u istoj dvorani.

“Stvarno je bilo super, prvi put su zajedno bili tekvondaši i paratekvondaši. Ovo je jedan iskorak i nadam se da će se nastaviti. Englezi su se zaista potrudili i bio je to jedan viši nivo,” kazao je Mikulić, dok je Tomić dodao: “Atmosfera u dvorani je bila super. Velika je to stvar, sve je bilo na visokom nivou.”

Drugi hrvatski paratekvondaš Edi Karadžić je osvojio peto mjesto u kategoriji K44 do 70 kg. Član Parataekwondo kluba Gigant iz Zaprešića je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Macieja Kesickija sa 7-18.

“Nakon duge pauze treniram šest mjeseci. Nisam se dugo borio pa je trebalo malo uhvatit ritam. Međutim, mogu biti zadovoljan. Ovo mi je bio drugi turnir uz President Cup gdje sam bio treći,” kazao je 24-godišnjak iz Laduča kraj Zaprešića.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja