Međimurje Press
Sport+

Izabrani najbolji sportaši Međimurja u 2019. godini

Zajednica športskih udruga i Saveza Međimurske županije organizirali su danas u Hotelu “Park” tradicionalni izbor najboljih sportaša Međimurja  za 2019. godinu.

Najbolji sportaš je ALAN PERKO, najbolja sportašica TIJANA KORENT, najbolja momčad OK MEĐIMURJE CENTROMETAL, a ekipa ŽRK “Zrinski” Čakovec.

Uz predsjednika Saveza Matu Kljajića, svečanost je uveličao i župan Matija Posavec koji je tom prilikom rekao:

“Zadovoljan sam rezultatima s sportskim uspjesima naših pojedinaca i klubova. Radi se dobro i u amaterskom i profesionalnom sportu. Županija na mnoge načine pomaže klubove, a povećali smo ove godine i financijska sredstva za sport iz Proračuna.  Kao kruna svega je kandidatura Međimurske županije za Europsku regiju sporta 2023. godine”.

Priznanja za perspektivne sportaše dobili su:

NIKA RADEK, ROKO FARKAŠ, TEN AMARODI, AIDA TRSTENJAK, LAURA STRAHIJA, STJEPAN HUNJAK, JURA EGON JURANIĆ, ANAMARIJA TURK, JAN FIŠTER, ERIK KOVAČIĆ, LEON IGREC, KONRAD VIKERT.

Pposebno priznanje za iznimne rezultate pripalo je NENADU VRBANCU, nagrada za Fair play MARIU PINTARIĆU, dok je priznanje za medijsku promociju sporta dobio novinar SINIŠA OBADIĆ.

Godišnje priznanja Franjo Punčec dobili su DAMIR KRČAR, KK DONJI KRALJEVEC, TANJA MESARIĆ NOVAK, MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE SPORT ZA SVE, DARKO OREŠKI.

Priznanje Franjo Punčec za životno djelo dobili su RINO MEGLA i STJEPAN KRIŽARIĆ koji je u emotivnom govoru naglasio kako je u svakom kutku i svakom vremenu aktivnog bavljenja sportom s ponosom isticao svoje Međimurje i kajkavštinu.

Svečanost proglašenja vodili su Aleksandra Ličanin i Tomica Jakopec, uz suport aktualne Miss Međimurja i Miss simpatičnosti Hrvatske Esmeralde Slaviček.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja