Međimurje Press
Sport+

Izvješće s košarkaške utakmice 2. ML Sjever Ivančica – Međimurje

Košarkaši Međimurja izborili su treću pobjedu u nizu u 2. ML Sjever. Na gostovanju u Ivancu kod Ivančice bili su bolji od domaćina rezultatom 59-78 (17-13, 19-11, 10-29, 13-25).

Nakon što je prvo poluvrijeme bilo zaborav, uz -12 koševa zaostatka, naša ekipa odigrala je najbolju četvrtinu sezone u kojoj je za 10 minuta zabila 29, a primila samo 10 poena i u potpunosti preokrenula igru i rezultat.

Temelj nove pobjede opet je bila odlična obrana, koja je bila solidna i u prvom dijelu utakmice protiv Ivančice, ali nije nikako funkcionirao napad. Osim početne trice Golika, nitko nije mogao zabiti ništa izvana. Šut za tri je bio 1-14, a za dvicu se zabijalo uglavnom ispod obruča.

Srećom, obrana se igrala dobro, tako da zaostatak nije bio nenadoknadiv, jer je bilo posve jasno da se tako loš postotak šuta ne može ponoviti.

I upravo to se dogodilo u trećoj četvrtini, počeli smo zabijati u serijama.

Brzi protok lopte, uz puno više energije i kretanja u napadu donio je dobre šuterske pozicije i onda se otvorilo. Golik, Mislav Kranjčec i Marek zabili su po dvije trice, uz sjajnog Glumca koji je nemilice trpao pod košem i redom iskorištavao slobodna bacanja.

Iako je opet imao malo problema s osobnim greškama Kuzmić je uz puno energije koja je njegov zaštitni znak, bio također pravi kad se lomio rezultat.

Međimurje je u potpunosti preokrenulo igru i rezultat na svoj mlin, a domaćin je pogubio sve konce i ostao bez ideje za odgovorom.

Dobro su reagirali i svi naši igrači koji su ulazili u igru posebice iskusni Drk koji se vraća nakon zdravstvenih problema, te junior Gašparić, tako da smo u zadnjoj četvrtini podigli prednost koja je bila nenadoknadiva za domaćina.

Pri kraju su priliku dobili i najmlađi Balent, te Rodek (zabio tricu) i Bartolić koji su imali određenu minutažu i u prvom dijelu susreta. Na kraju vrijedna pobjeda od +19 poena razlike u našu korist.

S nova dva boda Međimurje je skočilo na 3. mjesto tablice 2. ML Sjever na kojoj vlada popriličan „nered“ s obzirom na zaostale utakmice, ali najvažnije je da držimo korak s onima koji imaju najbolji omjer, a to su: Podravac, Vindija i Radnik.

Međimurje je protiv Ivančice igralo u sastavu: Balent, Kuzmić 8, M. Novak 16, Gašparić 2, Bartolić, Kranjčec 11, Drk 3, Golik 15, Rodek 3 i Glumac 20. Trener: S. Novak.

Rezultati 7. kola: Ivančica – Međimurje 59-78, Labrada 1971 – Vindija 75-85, Bjelovar – Podravac 72-83, Petar Zrinski – Radnik (23. 11.), Varteks – Virka (odgođeno).

Međimurje u sljedećem 8. prvenstvenom kolu u subotu 26. studenog na domaćem parketu u Ivanovcu, ima novi izazov protiv jakog Petra Zrinskog.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja