medjimurjepress@gmail.com

Izvučene skupine za Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Danas je održano svečano izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u okviru Svjetskog prvenstva vodenih sportova u Budimpešti od 17.-29. srpnja.

Hrvatska je tako ušla u skupinu D s reprezentacijama Japana, Rusije i Amerike.

Ostali raspored po skupinama je:

Skupina A – Brazil, Crna Gora, Kazahstan, Kanada

Skupina B – Francuska, Australija, Italija, Mađarska
Skupina C – Španjolska, Srbija, Grčka, Južna Afrika
Skupina D – USA, Japan, Hrvatska, Rusija

U prvoj utakmici hrvatska se reprezentacija 17. srpnja sastaje s reprezentacijom SAD-a u 20:10 sati. Slijedi nam sraz s ruskom reprezentacijom 19. srpnja u 17:30 sati, te 21. srpnja u 13:30 s japanskom reprezentacijom.

„Na prvu izgleda kao da smo dobili skupinu u kojoj smo apsolutni favoriti za osvajanje 1. mjesta, no moramo biti itekako oprezni i protiv reprezentacije SAD-a koja spada u grupu težih protivnika, ali i reprezentacija Rusije i Japana koje pokazuju sve kvalitetnije igre. Međutim, s obzirom na to da naš krajnji cilj nije četvrtfinale već puno više od toga, a u kasnijem ždrijebanju nas već od četvrtfinala potencijalno očekuju Mađari ili Talijani pa preko polufinala eventualno Srbija, onda možemo reći da smo ukoliko rezultati budu očekivani izvukli najteži mogući put. No mi svoj cilj znamo, kvalitetu imamo i dati ćemo sve od sebe da osvojimo medalju.“ – izjavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Ujedno, izvučene su i skupine Svjetskog juniorskog prvenstva koje će se održati 05.-13. kolovoza u Beogradu. Hrvatska U-20 juniorska reprezentacija tako se našla u skupini B s reprezentacijama Nizozemske, drugoplasiranom ekipom iz američkih kvalifikacija, Španjolskom i Japanom.

(Ivana Švigir)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*