Međimurje Press
Sport+

Jakopcu još jedan mandat tajnika ZSU Čakovec!

Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Čakovca na svojoj posljednjoj sjednici za tajnika za sljedeće četiri godine izabrao je Tomicu Jakopca

Novom/starom tajniku Izvršni odbor povjerenje za još jedan mandat udijelio je jednoglasno. Govoreći o dosadašnjem radu predsjednik Zajednice Bojan Ružić kazao kako se dolaskom Jakopca on osobno preporodio. „Prije je sve to bilo volonterski i nije se moglo dalje na takvom nivou. Potez napravljen prije četiri godine da zaposlimo tajnika je bio dobar, a još bolji je bio da zaposlimo baš Tomicu“, izjavio je Ružić dodavši kako je Zajednica profunkcionirala kako je i trebala. Istaknuo je, da je osim što je rasteretio druge od puno poslova, pokrenuo i veliki broj projekata i programa. Osim što je osmislio i provodio projekte Ružić je istaknuo kako je odradio i brojne sastanke, predavanja i radionice.

Pohvalio je komunikaciju koju tajnik ima s klubovima rekavši da se na njega može računati svaki dan, 24 sata dnevno što je posebno bitno tijekom ove pandemije virusa COVID-19. I ostali članovi Izvršnog odbora čakovečke sportske zajednice pohvalili su dosadašnji rad tajnika te izrazili uvjerenje kako će tako nastaviti raditi i dalje. Zahvaljujući se na iskazanoj potpori Jakopec je pohvalio suradnju i s Izvršnim i Nadzornim odborom.

Posebno je istaknuo doprinos, kako je rekao, nukleusa Zajednice kojeg su činili Bojan Ružić, Anđelko Crnčec, Miodrag Novosel, Mario Vukoja i Goran Kolarić. „Bila je to prava ekipa koja je donosila odluke na korist čakovečkog sporta. To su ljudi koji gledaju široki interes, ne sam na svoj sport“ istaknuo je tajnik. „Najvažnija stvar koja je odrađena u četverogodišnjem mandatu su liječnički pregledi sportaša. To je bila rak rana i to smo istaknuli kao nešto što se mora odraditi u tom periodu. Ekipa koja je radila na tome zna koje su sve prepreke bile i što smo sve morali odraditi da bi došli do rješenja za koje mogu reći da je najbolje u ovoj situaciji“ izjavio je.

Govoreći kako je to dobro i za klubove i za sportaše rekao je kako je uz financijski dio gdje su ostvarene značajne uštede, najveći benefit cijele priče da je pronađeno 15-tero mladih sportaša za koje roditelji nisu znali da imaju ozbiljne, prije svega srčane, bolesti. Dodao je kako je većina morala prekinuti sportsku karijeru, neki su krenuli na liječenje, ali je upravo taj liječnički pregled bila prva točka koja je možda spriječila nešto što se moglo, ne daj Bože, dogoditi. Jakopec, koji je prije dolaska u gradsku sportsku Zajednice bio dugogodišnji televizijski novinar i voditelj, od ovog godine obavlja i tajničke poslove u Zajednici športskih udruga i saveza Međimurske županije.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja