Međimurje Press
Sport+

JKL: Poraz košarkaša Međimurja od jake Puntamike!

Sonik-Puntamika bila je protivnik Međimurja u 13. kolu Jedinstvene kadetske lige HKS-a u utakmici na domaćem parketu u Čakovcu. Gosti iz Zadra koji kandidiraju za završni Final Four, u prošlom kolu su dobili do tada nepobjedivu Cibonu, opravdali su status favorita i u Čakovcu i stigli do uvjerljive pobjede 98-52.

Kadeti Međimurja pružili su dobar otpor favoriziranim Zadranima samo u prvoj četvrtini u kojoj su gosti stekli prednost od desetak razlike tek u samoj završnici.

Međutim, onda je gostujući sastav odigrao odlično u naredne dvije četvrtine, posebice raspoloženi Barić koji je zabijao sa svih pozicija i prednost gostiju otišla je „u nebo“.

U zadnjoj četvrtini opet je Međimurje odigralo dobro i kvalitetno, posebice kad je gostujući trener dao priliku igračima koji su manje igrali u prethodnih 30 minuta i koji su istog godišta kao što su domaći.

Tada je to bio puno ravnopravniji dvoboj u kojem su gosti došli na kraju do zaslužene visoke pobjede s kojom su najavili svoju opravdanu kandidaturu za ulazak među četiri ekipe koje će se boriti za naslov kadetskog državnog prvaka.

Izjave trenera:

Stjepan Novak (Međimurje): – Protiv Puntamike opet nismo pokazali kontinuitet u sve četiri četvrtine, posebice što se tiče igre u obrani, ali u napadu gdje smo promašili previše zicera i slobodnih bacanja. Moramo to popraviti do kraja prvenstva i onda vjerujem da ćemo do kraja prvenstva biti još bolji.

Jakov Borčić (Sonik-Puntamika): – Čestitam mojoj ekipi, ali i domaćinu na prikazanoj igri. Najvažnije je kroz ovu ligu razvoj igrača i drago mi je da sam opet vidio dobru reakciju kroz susret kako mojih igrača, tako da i domaćih koliko su mogli s obzirom da su mlađi od nas. Iako rezultat nije presudan, dat ćemo sve od sebe da do kraja prvenstva osiguramo nastup među četiri najbolje ekipe u zemlji.

Međimurje nastavlja prvenstvenu sezonu u JKL nakon uskrsnih blagdana, u petak 22. travnja gostovanjem u Zagrebu kod Cedevite-Junior.

PH za U-13: Ekipa dječaka Međimurja svladala domaćina Dubrovnika

Na poluzavršnom turniru PH za dječake U-13 koji se igra u Dubrovniku ekipa čakovečkog Međimurja stigla je drugog dana do lijepe pobjede nad domaćinom Dubrovnikom u uzbudljivoj završnici koja je pripala našem sastavu rezultatom 43-42.

Nakon što su dječaci Međimurja u petak u 1. kolu pružili solidan otpor favoriziranoj Ciboni, posebice u prvoj četvrtini u kojoj su vodili i s lijepom razlikom, u 2. kolu u subotu odigrali su još bolje i s velikom vjerom u pobjedu na kraju savladali vršnjake dubrovačkog kluba.

Bila je to neizvjesna utakmica od samog početka do kraja. Iako su domaći dobili svaku od prve tri četvrtine, naši nisu dopustili domaćinu da se odvoji i onda kad je bilo najvažnije u posljednjoj četvrtini odigrali su najbolje i na kraju slavili veliku pobjedu.

Predvođeni kapetanom i najboljim strijelcem Rušnjakom (15 poena, 7 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije) preokrenuli su rezultat u zadnjih 10 minuta za slatkih +1 na kraju. U našoj ekipi odlično je također odigrao jedan od najmlađih Oliver Ostoja (9 poena i 9 skokova), kao i Mikec u napadu (10 poena) i Toplek u obrani i napadu (8 skokova, 4 ukradene lopte, 5 poena i 2 asistencije).

Uglavnom, bila je to odlična utakmica cijele naše ekipe koja je borbenom igrom od prve do zadnje minute pokazala kvalitetu i ovom pobjedom je blizu osvajanja drugog mjesta.

Na državnu završnicu putuje samo pobjednik svake od četiri skupine, a to će vjerojatno biti favorit ove skupine zagrebačka Cibona, iako tek zadnji dan i utakmice koje se igraju u nedjelju prijepodne odlučuju o konačnom poretku.

Međimurje utakmicu posljednjeg 3. kola igra sa DOŠKO-m iz Drniša s početkom u 10 sati.

2.kolo

DUBROVNIK – MEĐIMURJE   42-43 (7-6, 11-10, 18-17, 6-10)

Dubrovnik: Gverović, Maslać 2, Tudeško, Andrić, Didić 4, Marinović 2, Pavlović 14, Bjelopera, Selmanović 13, Pjević, Bijelić 7, Sentić. Trener: L. Bijelić

Međimurje: Toplek 5, Mikec 10, Rušnjak 15, P. Ostoja 5, O. Ostoja 8, Kelkedi, Majsan, Novak, Brkinjač, Terek, Korent, Režek. Trener: M. Novak.

1.kolo

CIBONA – MEĐIMURJE  95:40 (21-15, 21-5, 26-10, 27-10)

Cibona: Garac 33, Kovačević 17, Kuzmanić 8, Boršić 6, Džambo 11, Volarić 4, Škarica 5, Bagarić 2, Anić-Ćurko, Slivnjak 9.

Međimurje: Toplek 7, Mikec 3, Rušnjak 15, P. Ostoja 9, Kelkedi 4, Majsan, Novak, Brkinjač, Terek 2, Korent, Režek i O. Ostoja.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja