Međimurje Press
Sport+

Još dvije medalje hrvatskih paraboćara!

Nakon zlata Dore Bašić u pojedinačnoj konkurenciji, hrvatski paraboćari su osvojili još dvije medalje u ekipnoj i konkurenciji parova na World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022. koji se proteklih sedam dana održavao u dvorani II Doma sportova.

Zagreb, 09.04.2022. Natjecanje u paraboæanju Zagreb 2022 World Boccia Challenger. Završni dan u parovima i ekipnom natjecanju s dodjelom medalja. Na fotografiji (L-D) Luka Wagner, Dora Bašiæ i Marko Turkoviæ. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ kuzo

Jedini hrvatski boćar koji je nastupio na paraolimpijskim igrama Davor Komar je u paru s Anamarijom Arambašić u BC4 kategoriji osvojio srebro, dok su BC1/BC2 tim Dora Bašić, Marko Turković i Luka Wagner osvojili broncu.

Marko Arambašić i Dora Lovrić u BC3 paru su bili posljednji u svojoj skupini.

Komar i Ambrašić su na putu do srebra ostvarili tri pobjede (Španjolska, Grčka, Slovenija), a u borbi za zlato su izgubili od mađarskog para Gerga Berekesa i Alexandre Szabo sa 0-6.

“BC4 paru ovo je tek drugi službeni i četvrti ukupno nastup u ovom sastavu. Suradnja im je sve bolja i srebrna medalja je bila realna. Izgubili su od europskih doprvaka Mađara. U ostalim utakmicama bili su uvjerljivi te i dalje vjerujem da su sasvim realni kandidati za paraolimpijske igre u Parizu 2024 i da će to pokazati i na sljedećim turnirima,” kazao je izbornik Tomislav Bunjevac.

BC1/BC2 tim (Dora Bašić, Marko Turković, Luka Wagner) su na koncu bili treći iza Češke i Grčke.

“Ovo im je prva medalja u ovom sastavu, vjerujem ne i zadnja. Napredak u igri je vidljiv, tako da samom igrom ne mogu biti nezadovoljan, iako bih volio da su ostvarili još bar jednu pobjedu,” dodao je Bunjevac.

Marko Arambašić i Dora Lovrić su u BC3 paru bili su posljednji u svojoj skupini s tri poraza, a bio je to njihov prvi zajednički nastup.

Podsjetimo, Dora Bašić je uz ekipnu broncu osvojila i zlato u pojedinačnoj konkurenciji.

Članica BK Dan iz Slavonskog Broda je pobijedila u kategoriji BC1 opravdavši ulogu jednog od favorita u svojoj kategoriji. Bašić, koja je jedna od najizglednijih hrvatskih kandidatkinja za Paraolimpijske igre u Parizu, na putu do zlata upisala četiri pobjede.

Na World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022. nastupilo je 88 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta, a Zagreb je bio domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu. Rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri, dok će na koncu godine biti Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiru.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja