Međimurje Press
Sport+

Još jedan prvak države u redovima Macana: ZEMBER PRVI, VIDOVIĆ TREĆI!!!

Iako gimnastička sezona ide prema svome kraju to ne znači da iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan ne dolaze dobre vijesti.

Nakon što je novinske stupce punio Filip Ude koji i u 36.-toj godini postiže vrhunske rezultate na svjetskoj sceni, svjetla pozornice premještaju se na mlađe članove čakovečkog kluba. Perjanica međimurskog sporta opet ima u svojim redovima novog prvaka.

Na Prvenstvu Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici koje je bilo održano 12. i 13. studenog u Sportskom centru Lučko Rafeal Zember uzeo je prvo mjesto u višeboju među kadetima. Rezultat mladog Rafaela nije izuzetak jer su pod trenerskom palicom Matije Novaka blistali Ilija Horvat, Dario Radek te Dominik Vidović. Horvat je bio 8. u višeboju među kadetima, a Vidović među juniorima treći dok je Radek uspjehu Macanovim juniora dodao sedmo mjesto.

U ženskoj konkurenciji obaveznog programa, a pod vodstvom trenerice Marije Zadravec i trenera Domagoja Dominića, Ema Radek bila je 10. među kadetkinjama, a Leona Radek 4. u konkurenciji mlađih seniorka.

Među brojnim članovima GK Marijan Zadravec Macan, kojih je preko 400,  svi koji su nastupili proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske članovi su Selekcijske grupe dječaka i djevojčica osnovnih i srednjih škola. Oni treniraju tri puta tjedno po dva sata tijekom cijele godine. Da bi izborili plasman na državno morali su u svojoj kategoriji sudjelovati na kolima regije sjever i plasirati se na državno prvenstvo. Iz kluba poručuju kako su rezultatima s PH veoma zadovoljni te su već krenuli s pripremama za novu sezonu. U sljedećoj godini krenut ć s novim vježbama i novim programima te očekuju nove vrhunske rezultate.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja