Međimurje Press
Sport+

Josip Slukić, Nikola Topličanec i Aida Trstenjak Prvaci Hrvatske u karateu!

Novo natjecanje, novi uspjeh za karatiste Globuse – najkraći je sažetak minulog vikenda u kojem je u Samoboru bilo održano Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore.

Klub iz Čakovca i Male Subotice bio je među čak 70 hrvatskih karate klubova koji su na smotru najboljih u državi poslali 380 natjecatelja. Iako u gradu poznatom po najboljim kremšnitama nije bilo punog sastava Globusa i tako brojčano okrnjeni napravili su odličan uspjeh. Naši karatisti osvojili su tri zlata, dva srebra i broncu. Zlatni su bili juniori Josip Slukić i Nikola Topličanec u kategoriji do 68 odnosno 55 kilograma te kadetkinja Aida Trstenjak u konkurenciji djevojaka do 47 kilograma.

Srebra su dodali mlađi senior Kristian Topličanec i kadet Sven Strahija, a broncu je uzeo junior Lovro Farkaš. Time je Globus bio najuspješniji klub u juniorskom uzrastu i treći u ukupnom poretku klubova. „S obzirom da smo nastupili samo sa 8 natjecatelja, i od toga dvije mlađe kadetkinje, a dio ekipe je nažalost ostao doma zbog ozljeda i bolesti, sa rezultatom smo više nego zadovoljni“ izjavio je trener Dejan Slukić dodavši kako nema previše vremena za uživanje u lovorikama. „Nema odmora jer već kroz koji dan putujemo na Cipar gdje nastupamo na Svjetskoj karate ligi u Limassolu“ poručio je.

S obzirom na formu kakvu pokazuju njegovi puleni, i u otočnoj državi u istočnom Mediteranu mogao bi se nastaviti niz dobrih rezultata.

Zlatnu medalju i titulu Prvaka Hrvatske osvojili su:

Josip Slukić – juniori -68kg

Nikola Topličanec – juniori -55kg

Aida Trstenjak – kadetkinje -47kg

Srebro i titulu VicePrvaka Hrvatske osvojili su:

Kristian Topličanec – ml.seniori -60kg

Sven Strahija – kadeti -70kg

Broncu je osvojio:

Lovro Farkaš – juniori -61kg

Nastupile su još Laura Strahija (7. mjesto) i Ema Marčec.

Natjecatelje su vodili treneri Dejan Slukić, Mladen Vizinger i Filip Novak, a u sudačkoj postavi bili su Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja