Međimurje Press
Sport+

Juniorski prvaci Hrvatske

Međimurje ima još jedne državne prvake

Ovog puta titulom najboljih okitili su se juniori Kuglačkog kluba Željezničar koji su na ekipnom prvenstvu Hrvatske uzeli zlato. Slavonski Brod u nedjelju 15. siječnja ugostio je najbolje hrvatske kuglačke ekipe, ukupno njih 14. Čakovečki kuglači suvereno su osvojili  titulu i tako u klupsku vitrinu nakon nekoliko bronci i srebra s državnog prvenstva donijeli i najsjajniju kolajnu.

Za ovaj uspjeh zaslužan je četverac kojeg čine Luka Požega, Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent. Na nevjerojatnom uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529 odnosno 523 čunja. Luka Požega je u kuglačkim krugovima poznato ime jer je s nacionalnom reprezentacijom uzeo srebro na posljednjem svjetskom juniorskom prvenstvu. Bruno Halabarec, iako mu se kuglanje uvuklo pod kožu, povremeno trenira i sudjeluje na natjecanjima, a Noa Branilović pak je posebna priča. Naime, on se u sport sa čunjevima zaljubio kao polaznik Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ i jednom kad je kročio u kuglanu više iz nje ne želi izaći. Manuel Korent je na kuglanu počeo dolaziti još kao sasvim mali i to davati podršku svojoj baki Katarini Rašperger koja je godinama bila među najboljim međimurskih kuglačicama. Jedno kratko vrijeme su i zajedno kuglali u drugoj ekipi Željezničara.

Čestitke na ostvarenom rezultatu na adresu Kuglačkog kluba Željezničar stižu sa svih strana, a zasigurno jedan od najponosnijih sportskih osoba u Čakovcu je predsjednik kluba Anđelko Crnčec. „Bez obzira na ograničeni kapacitet za rad s mladima, s ono malo mladih koje imamo očito se kvalitetno radi. Dokaz toga su mnogobrojne medalje i za pojedinačne i nastupe u paru, a sada je stiglo i ona najvrjednija medalja – zlatna u ekipnom dijelu“ izjavio je Crnčec i dodao kako će i dalje nastaviti raditi s mladima. „Vjerujem kako će i u buduće biti ovakvih vrhunskih rezultata“ poručio je čelni čovjek Željezničara.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja