Međimurje Press
Sport+

Kadeti Međimurja igrali dodatne kvalifikacije za JKL

Kadetski sastav Košarkaškog kluba Međimurje iz Čakovca u subotu 7. siječnja sudjelovao je u Zagrebu u trening kampu KK Cedevita, na dodatnim kvalifikacijama za Jedinstvenu kadetsku ligu koju će igrati najbolji hrvatski klubovi i ekipe u ovom uzrastu.

Kvalifikacije su odlučivale o tome koji će klub od 5 prijavljenih, izboriti pozivnicu HKS-a kao 10. ekipa lige. Međimurje je mogućnost prijave izborilo kao najbolja momčad skupine A regije Sjever, odnosno kao druga u prvom dijelu ovog natjecanja.

Dobar otpor „medvjedima“

Na ovim kvalifikacijama nisu uspjeli izboriti nastup među najboljim hrvatskim kadetskim ekipama, nakon što su u polufinalu bolji od njih bili kadeti Medveščaka iz Zagreba 63-84 (16-18, 10-26, 20-19, 17-21).

Još jedna kvalitetna utakmica u ovom uzrastu itekako će dobro doći u razvoju naših mladih igrača koji su iako u nekompletnom sastavu (izostanak najboljeg strijelca Hrena) u većem dijelu utakmice dobro parirali Medveščaku, 4. sastavu najbolje hrvatske regionalne kadetske lige Centar.

Utakmicu je presudila nakon izjednačene prve četvrtine (16-18) druga, u kojoj su „medvjedi“ napravili nenadoknadivu prednost. Prvenstveno zahvaljujući tome što na terenu nažalost nije mogla biti najraspoloženija čakovečka petorka, jer su Kranjčec, Novak i Šarić imali velikih problema s penalima.

U trećoj četvrtini posljednji pokušaj za dostizanje zaostatka, zonski presing Međimurja urodio je donekle plodom, jer je prednost protivnika u jednom trenutku spuštena na -12, ali za nešto više nije bilo dovoljno snage i raspoloženih igrača, posebice kad su zbog pet osobnih ispali Kranjčec i Novak.

Na kraju zaslužena pobjeda Medveščaka koji u svojim redovima ima čak tri hrvatska reprezentativca U-16 koji je tako ušao u finale kvalifikacijama. Međutim, nije uspio izboriti i ulazak u JKL jer je u finalu kvalifikacija, u zagrebačkom derbiju bolja bila ekipa KA Mrav.

-S konačnim rezultatom ove utakmice nisam zadovoljan, jer smatram da možemo puno kvalitetnije parirati Medveščaku ponajboljem zagrebačkom sastavu kad su u pitanju mlađi uzrasti, što smo pokazali npr. s našim juniorima koji su ih uvjerljivo dobili na turniru u Virju, a za koje igraju u jednoj i drugoj ekipi puno istih igrača.

Međutim, ovaj put nam je nedostajalo više odlučnosti, posebice kod naših centara, nismo bili ni kompletni na treningu zadnjih mjesec dana, kao i ove subote i to se osjetilo tijekom utakmice i na kraju u krajnjem rezultatu.

S onim sa čime sam zadovoljan, to je da ipak u ova dva godišta, kao i dva ranija sada juniorska, imamo 12-14 igrača koji imaju potencijal, koji se pokazuje iz utakmice u utakmicu.

Dečki trebaju nastaviti kvalitetno raditi, kako bi dobili još više povjerenja u svoje mogućnosti i onda se ne bojim da će većina od njih biti kvalitetni igrači u seniorskoj košarci u Međimurju ili na još višem nivou kao što je naš Patrik Jambrović u ovom trenutku ponajbolji igrač najbolje hrvatske Premier lige.

Upravo on, kao i igrači našeg seniorskog sastava M. Novak, Kuzmić, Golik, Glumac, M. Kranjčec i drugi trebaju biti putokaz svim našim mladim igračima da se uporan rad jednog dana i u košarci ipak isplati, rekao je trener Stjepan Štef Novak nakon utakmice protiv Medveščaka. 

Slijede intenzivna četiri mjeseca za mlade klupske snage

Košarkaškom klubu Međimurje ovogodišnji nastup u natjecateljskog i organizacijski za klub vrlo zahtjevnoj JKL nije bio prioritet. Naime, slijedi vrlo intenzivan raspored igranja desetak naših mladih igrača iz juniorsko-kadetske ekipe od ovog siječnja do sredine svibnja za seniore koji su pri samom vrhu u 2. ML sjever i juniore Juniorskoj ligi regije Sjever iz koje dvije najbolje ekipe idu na državnu poluzavršnicu.

Uz ova dva natjecanja ovaj kadetski sastav Međimurja igrati će također u nastavku prvenstva Kadetsku ligu regije Sjever iz koje prvak ide u završnicu natjecanja Kupa regija HKS-a.

Stoga će u naredna četiri mjeseca biti itekako mnogo novih izazova i jakih utakmica za juniore i kadete Međimurja koji će tako dobiti novu dobru priliku za daljnji kvaliteta igrački razvoj prema seniorskoj košarci.

Što se tiče završnice ovih kvalifikacija, KA Mrav je nakon dvije vrlo uvjerljive pobjede +27 protiv Alkara Sinj i +26 protiv Broda iz S. Broda savladao i Medveščak 71-65 i tako ušao među 10 ekipa koje će igrati u ovoj sezoni JKL.

REZULTATI:

MEĐIMURJE – MEDVEŠČAK  63-84 (16:18, 10:26, 20:19, 17:21)

Međimurje: Šarić 10, Tomašić 9, Kranjčec 7, Novak 6, Zaspan 10, Šimunić 7, Balent, Šoltić 1, Rodek 17, Zember, Colarić. Trener: S. Novak

Medveščak: Ćorić, Blaić, Orešković 17, Stojić 22, Hornstein Tomić 6, Kuzmić 7, Kolačnikov 9, Dorotić 6, Belas 8, Zagorac 4, Dumanić 2, Puljić 3. Trener: T. Kasun

Ut. br. 1: KK ALKAR, Sinj – KA MRAV, Zagreb   51-78

Ut. br. 2: KK MEĐIMURJE, Čakovec – KK MEDVEŠČAK, Zagreb  63-84

Ut. br. 3: KA MRAV, Zagreb – KK BROD, S. Brod  81-55

Ut. br. 4: KK MEDVEŠČAK – KA MRAV  65-71

Košarkaški klub Međimurje
Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja