medjimurjepress@gmail.com

Kadetkinje Zrinskog 6. u državi

Završnica PH 1.HKRL za igračice 2002. i mlađe u  Poreču, Dvorana Žatika, 05.- 08. ožujka 2020.

U periodu od 05. do 08. ožujka Poreč je bio domaćin završnice prvenstva Hrvatske za kadetkinje (igračice rođene 2002. i mlađe.). Ždrijeb je naše igračice smjestio u skupinu sa Lokomotivom, Splitom 2010, Samoborom, Đurđevcom i Metkovićem.

Prvi dan na otvaranju turnira našim igračicama donio je utakmice protiv objektivno najjačih ekipa naše skupine Lokomotive i Splita 2010 što je nakon napornog putovanja našim igračicama donijelo dva teška poraza. Drugog dana natjecanja prvo su Zrinskice poražene u vrlo napetoj utakmici sa Đurđevcom da bi u drugoj utakmici dana Zrinskice konačno proigrale i uvjerljivo pobijedile Metković. U zadnjoj utakmici po skupinama Zrinskice su uspjele pobijediti Samobor i u krugu sa Samoborom i Đurđevcom zauzeti treće mjesto u skupini što im je donijelo razigravanje za pozicije od petog do osmog mjesta, a time još i dvije utakmice.

U razigravanju su Zrinskice pobijedile ekipu Hotela Makarska, a u utakmici za peto mjesto su poražene od ekipe Samobora. Ovime su kadetkinje Zrinskoga zauzele šesto mjesto u državi.

Ovaj rezultat dodatno dobije na težini kada se zna da je više od pola ekipe kadetkinja sačinjeno od igračica mlađih kadetkinja rođenih 2004. i mlađe. Čestitamo svim igračicama na ostvarenom velikom uspjehu za naš klub. Čestitke i stručnom stožeru predvođenom trenerskim dvojcem Darinka Petković i Radovan Petek.

Ovaj rezultat kadetkinja u Poreču još jednom je pokazao da je odluka Uprave kluba o tome da Zrinski svoju budućnost temelji na igračicama iz vlastite škole rukometa ispravna i pokazuje koliko je važno da se skupe sve strukture kluba i do kraja prvenstva sačuvaju prvoligaški status jer gledajući rezultate kluba u mlađim dobnim kategorijama budućnost stvarno nije upitna. 

Za Zrinski su u Poreču nastupile:

Balent A., Okreša A., Radek L., Brzuhalski L., Rebernik V., Mihalković K., Strbat B., Habola L., Vrcek N., Markulinčić J., Potočnjak D., Bedić J., Rajher Z., Zanjko K. 

 1. Kolo Lokomotiva – Zrinski (18:6) 34:11
 2. Kolo Zrinski – Split (3:15) 12:27
 3. Kolo Đurđevac – Zrinski (10:12) 20:19
 4. Kolo Zrinski – Metković (9:5) 18:11

5.Kolo Zrinski – Samobor (5:6) 14:12

 Razigravanje 5. – 8. mjesta:

Zrinski – H.Makarska (8:9) 17:14

 Utakmica za 5. mjesto:

Samobor – Zrinski (10:9) 19:18

KONAČNI POREDAK:

Konačni poredak:

 1. Sesvete
 2. Podravka
 3. Lokomotiva
 4. Split 2010
 5. Samobor
 6. Zrinski
 7. Udarnik
 8. H. Makarska
 9. Trogir 58
 10. Đurđevac
 11. Virovitica
 12. Metković

Kristijan Marciuš

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*