Kadetsko prvenstvo Hrvatske u plivanju

HANNAH EREIZ PRVAKINJA , EMA MEDVED VICEPRVAKINJA HRVATSKE

Odličan niz rezultata plivača Čakovečkog plivačkog kluba iz 2017. nastavljen je i u 2018. godini. Članice ČPK-a nastupile su na Kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je 10. i 11. veljače bilo održano u Zadru i kući se vratile s tri medalje.

Put Zadra trener Goran Kolarić vodio je Hannah Ereiz, Emu Medved, Gloriu Požgaj i Meri Furdi. Hannah Ereiz još jednom je dokazala da je najbolja leđašica u Hrvatskoj te je osvojila dva zlata: u disciplinama 100 metara i 200 metara leđno. Ema Medved nova je viceprvakinja Hrvatske na 100 slobodno, a još jedna medalja izmakla joj je na 200 metara slobodno gdje je bila četvrta.

Gloria Požgaj zbog bolesti nije uspjela doplivati do postolja, ali je ostala među deset najboljih leđašica u državi. Meri Furdi pak je prvenstvo u Zadru bilo odlično iskustvo jer je dvije godine mlađa od ostalih plivačica, ali je pokazala veliki talent te će njeno vrijeme tek doći. Veliko iznenađenje čakovčanke su napravile u štafeti 4×100 mješovito na kojoj su osvojile četvrto mjesto, a bronca im je izmakla za samo 3 stotinke.

Štefata 4×100 slobodno bila je peta. Trener Goran Kolarić nije krio oduševljenje rezultatima njegovih plivačica.  “Cure su bile na visini zadatka i jako sam ponosan na njih. Malo je nedostajalo za još dvije medalje, ali to će nam biti motiv da još marljivije i napornije treniramo”  -izjavio je.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske u malim 25 metarskim bazenima nastupilo je ukupno 209 plivača – 103 plivačice i 106 plivača koji su od mjeseca rujna 2017. godine isplivali limit za nastup koji je propisao Hrvatski plivački savez. “Broj plivača na natjecanju pokazuje koliko je teško isplivati limit za plasman, zbog čega svaka osvojena medalja na natjecanju ima dodanu vrijednost” istaknuo je Kolarić. Nakon dolaska iz Zadra članice ČPK dobile su zasluženi odmor, a s novim treninzima starta se sljedećeg tjedna.

(Tomica Jakopec)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*