Međimurje Press
Sport+

Kamp kuglanja i ženske košarke

Novi tjedan donio je nove kampove iz serijala ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan – sport jedan” kojeg organiziraju Grada Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Od 7. do 11. kolovoza na rasporedu su kampovi iz kuglanja i ženske košarke. Nakon prošlotjednog kampa iz tenisa, sljedećih pet dana školarci se sele u dvorane.

Kuglački klub Željezničar redovito se priključuje projektu ljetnih sportskih kampova, a izuzetak nije bila ni ova godina. Na obnovljenoj kugalni u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Mladost osnove o kuglanju želi saznati 50-tak školaraca. Voditelj kampa iz kuglanja Bojan Košak izjavio je kako je to znatno veći broj polaznika nego prijašnjih godina. “Uvijek je to bilo do 30 djece, a sada je interes puno veći. No, bez obzira na masovnost bit će dovoljno vremena da im pokažemo čari kuglanja. Kod nas će doslovce naučiti prve korake jer ih tome baš učimo; kako u tri koraka pravilno izbaciti kuglu. Prva dva dana gađat će u pune čunjeve, nakon toga dva dana ćemo raditi čišćenje, a u petak ćemo organizirati jedno malo natjecanje za sve sudionike” rekao je Košak kojeg veseli i veliki broj djevojčica na kampu.

A većina djevojčica ipak je bila u dvorani 2. Osnovne škole na čakovečkom jugu. Tamo kamp iz ženske košarke provodi Ženski košarkaški klub Radost. Voditelj kampa Matija Terek kazao je kako treneri poseban naglasak stavljaju na zabavni aspekt košarke. “Cure kroz zabavu prolaze najosnovnije tehnike košarkaške igre: vođenje, dodovanje i šut na koš. Predstavljamo im privlačnost košarke kako bi se nakon kampa željele pridružiti klubu i tamo nastaviti trenirati” izjavio je Terek. Govoreći o razlici u treniranju dječaka i djevojčica kazao je kako je dječake puno lakšo privući sportu. “Curice se ne bave olako sportom, posebno ne košarkom. To ovima kampom, ali i našim višegodišnjim radom mijenjamo. Zahvalno je raditi s njima jer više slušaju, više se trude, ali i odustaju brže nego dečki” kazao je. No, zahvaljajući kampu i radom sa ženskim kategorijama u košarkaškim klubovima sve više djevojčica kao svoj hobi i svoju zanimaciju odabire upravo sport pod obručima.

Oba kampa održavaju se svakog dana od 9 do 11 sati. Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

(Tomica Jakopec)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja