Kampovi rukomet na pijesku i streličarstvo

Peti tjedan Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec donio je kampove iz streličarstva i rukometa na pijesku.
Preko 100-tinjak čakovečkih, ali i drugih školaraca odlučilo se za kamp iz streličarstva kojeg na prostoru bivše čakovečke vojarne provodi Streličarski klub Katarina Zrinski. Voditelj kampa i jedan od najboljih hrvatskih streličara Krešimir Štrukelj izjavio je kako je interes veći nego prošle godine.
„Stvarno ih se puno prijavilo i morali smo djecu podijeliti u dvije grupe. S grupom  radimo od 8 do 10 sati, a s drugom od 10 do podneva. U tjedan dana svakog od njih naučit ćemo kako pravilno držati luk, napeti strijelu i odapeti uz poštivanje svih sigurnosnih mjera. Posljednjeg dana kampa, u petak, napravit ćemo i malo natjecanje, a to je ono čemu se polaznici najviše vesele“ rekao je Štrukelj. Govoreći o interesu za streličarstvo kazao je kako svako dijete prije ili kasnije želi pucati iz luka i strijele. Objašnjava kako je to zbog animiranih ili igranih filmova i to se ne mijenja generacijama. „Nakon završetka kampa veliki broj polaznika odluči se za treniranje streličarstva, a to je najbolja potvrda da dobro radimo“ zaključio je.
Na čakovečkim gradskim bazenima Marija Ružić pak Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec provodi kamp iz rukometa na pijesku. Sport koji posljednjih godina postaje sve popularniji i koji je iznimno atraktivan ima svoje poklonike i među mlađom generacijom. Voditelj kampa Martin Bralić smatra kako je idealan za srednjoškolce koji zbog mišićne mase mogu izvoditi piruete na pijesku, ali da i osnovnoškolcima omogućuje zabavu. „Imamo 40-tak polaznika što je optimalan broj za rad u grupi. S njima radimo osnove rukometa na pijesku, ali najviše koristimo njihovu razigranost da ih kroz zabavu zainteresiramo za sport“ naglasio je Bralić.
Kampovi su osim zabave dobar način da školarci nauče nešto novo. Kvalitetni način provođenja ljetnih školskih praznika pod stručnim nadzorom profesora TZK ili profesionalnih trenera sve više prepoznaju roditelji, pa je već sada na kampovima sudjelovalo preko 325 školaraca i u Zajednici sportskih udruga Čakovca uvjereni su kako će prošlogodišnja brojka od 1.300 sudjelovanja sigurno biti premašena. Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.
(Tomica Jakopec)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*