Kampovi šaha i tenisa

Nakon pauze od tjedan dana, čakovečki osnovnoškolci opet mogu sudjelovati na Ljetnim sportskim kampovima. U sklopu projekta “Svaki tjedan sport jedan” od 6. do 10. kolovoza Zajednica sportskih udruga Čakovca organizirala je dva kampa: iz tenisa i šaha.

Tradicionalno kamp iz tenisa provodi Teniski klub Franjo Punčec. Na terenima kluba u čakovečkom središtu kamp polazi 70-tak učenika, a s njima radi osmero trenera. Jedan od njih, Milan Stojko rekao je kako će  zbog vrućina od utorka do petka kamp biti održavan od 8 do 10 sati.

 

“Dva sata dnevno, ovih tjedan dana bit će dovoljno da one, koji se prvi put susreću s bijelim sportom, naučimo osnove. Ako ih uspijemo zainteresirati za tenis mogu nastaviti trenirati u našem klubu. Oni pak koji već imaju neka znanja, s njima ćemo raditi na poboljšanju udaraca i pravilnom kretanju. Naravno, svakog dana imat ćemo i igre koje će uključivati loptice i rekete” izjavio je Stojko.

Svakog dana prijepodne u 2. osnovnoj školi Šahovsko društvo Međimurje provodi kamp iz šaha. Ova drevna strateška igra također je naišla na brojne ljubitelje među mlađom populacijom. Predsjednik kluba Nenad Hajdinjak kazao je kako su polaznici podijeljeni u dvije grupe: u prvoj su oni koji se prvi put susreću sa šahom i šahovskim figurama, a u drugoj oni koji su savladali osnove te kreću usvajati šahovske strategije. Izjavio je kako su se predavači uspješno prilagodili dobi polaznika, a posebno je istaknuo kako je na šahovskom kampu duplo više djevojčica nego prijašnjih godina.

Ljetni sportski kampovi održavaju od 2006. godine, a organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca dok je pokrovitelj Grad Čakovec. Ove godine projekt je uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog športa Središnjeg državnog ureda za šport. Svaki sudionik kampova ima osigurano bezalkoholno osvježenje i dobiva majicu. Podsjetimo kako će polaznici koji će imati najviše sudjelovanja na kampovima biti proglašeni najsportašima na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja Najsportaša Grada Čakovca za 2018.

(T.Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*