Karate centar Šenkovec i Inga Grgić osvojili Ljubljanu!

17. studenog 2018. godine u Ljubljani je održan vrlo jak međunarodni turnir „ LJUBLJANA OPEN 2018. „ .Za natjecatelje iz Hrvatske, bio je to jedan od četiri izborna turnira za odlazak na prvenstvo Europe u Dansku

Ekipa juniorki u katama Karate centra Šenkovec u sastavu: Stela Horvat , Inga Grgić i Sabina Petković i ovaj put je bila prejaka za ostalu konkurenciju te je s maksimalnih 5:0 u svim mečevima osvojila zlatnu medalju.

U konkurenciji kadetkinja pojedinačno nastupilo je 27 natjecateljica. Stela Horvat zaustavljena je u drugom kolu. Nakon uvodne pobjede protiv predstavnice Italije , Stela usprkos dobrom nastupu gubi od Klare Braje iz Zagreba. Ona u slijedećem kolu gubi od Austrijanke Čelo Isre pa ostaje bez repasaža i šanse za pojedinačnu medalju.

U istoj kategoriji nastupila je i Inga Grgić . S pet uvjerljivih pobjeda i pobjedom nad glavnim konkurenticama iz Slovenije, Italije i Austrije Inga je još jednom dokazala svoju trenutnu dominaciju u ovoj konkurenciji. Finalni nastup protiv Čelo Isre i uvjerljiva pobjeda 5 : 0 donosi joj još jedno pojedinačno zlato.

U konkurenciji 19 juniorki nastupila je Sabina Petković. Odlličan nastup s četiri uvjerljive pobjede i nažalost poraz u finalu protiv favorizirane Austrijanke Čelo Funde . Sabinina forma prije odlaska na prvenstvo Europe u Dansku pokazuje da poraz za treće mjesto na ovogodišnjem prvenstvu Europe u Sochiju nije bio slučajan već da kvalitetom pripada samom vrhu ove discipline.

U muškom dijelu natjecanja kadeta nastupili su Roko Štokić , Filip Balent i Goran Mihalković. Pobjedama su otvorili natjecanje ,ali nažalost nisu uspjeli doći do borbi za medalje. Najbolji nastup imao je Filip Balent koji je ostvario dvije pobjede i dva poraza u eliminacijskom dijelu natjecanja.

U ekipnom dijelu natjecanja Roko, Filip i Goran su u polufinalnom meču poraženi od Vasasa iz Mađarske , ali su ipak uspjeli osvojiti 3. mjesto.

Trener Tihomir Grgić : „…još jedan odličan nastup naših natjecatelja i potvrda reprezentativnog statusa za ekipu juniorki, Sabinu Petković i Ingu Grgić koja je povećala bodovnu prednost na 12 bodova pred konkurencijom, što je dostižno samo u teoriji. Muška ekipa također napreduje i od njih očekujem medalju na predstojećem državnom prvenstvu koje će se početkom prosinca održati u Rijeci. Ostaje nam još samo turnir u Samoboru, sredinom siječnja gdje ćemo napokon znati tko će otputovati na prvenstvo Europe u Danskoj. Prema sadašnjim rezultatima bit ćemo zastupljeni u dvije pojedinačne kategorije i jednoj ekipnoj s čim se mali broj klubova u Hrvatskoj može pohvaliti!“

(Dejan Mihalković)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*