Međimurje Press
Sport+

Karate centar Šenkovec ima državne prvake u katama!

OZREN GRGIĆ I EKIPA MLAĐIH KADETKINJA – DRŽAVNI PRVACI U KATAMA !!

U Slavonskom Brodu, 6. studenog 2021. godine održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama. Karate centar Šenkovec na ovom natjecanju predstavljali su : David Faić, Ozren Grgić, Lara Jurčević, Erika Grabrovac, Ena Rajković, Domagoj Miličević, Ana Bađun, Lorena Mihalković i Bella Mikulić..

Od naših natjecatelja prve su nastupile ekipe mlađih kadetkinja. Naš klub je jedini imao prijavljene dvije ekipe od ukupno 8 prijavljenih. Nakon uspješnih kvalifikacijskih mečeva i pobjeda obje ekipe našeg kluba našle su se u finalu. Debitantski nastup i odlična izvedba kate Goju shiho sho donijeli su prvi, toliko željeni naslov državnih prvakinja Loreni Mihalković , Belli Mikulić i Ani Bađun. Iako su  kao ekipa zajedno samo dva mjeseca, naporni  i česti treninzi kao i zalaganje doveli su izvedbe do nivoa koji je za ostatak konkurencije bio nedostižan.  Drugoj ekipi u sastavu : Lara Jurčević, Erika Grabrovac i Ena Rajković nedostajalo je malo sigurnosti u izvedbi kate Goju shiho dai  i zasluženo osvajaju titulu viceprvakinja u ekipnoj konkurenciji.

David Faić u kategoriji dječaci  11 godina otvara natjecanje s dvije uvjerljive pobjede. U polufinalu ga čeka stari poznanik Grga Matković iz Zagreba od  kojeg David nažalost gubi kao i prošle godine. U repasažnom meču za medalju David izvedbom kate Bassai dai s 4 : 1 pobjeđuje i osvaja svoju  treću uzastopnu broncu  na državnom natjecanju.

U kategoriji dječaka 12 godina  nastupio je Ozren Grgić . Sigurnim izvedbama kata Bassai dai i Goju shiho sho ulazi u finale gdje vrlo dominantno pobjeđuje. Tri nastupa, tri pobjede maksimalnim rezultatom 5 : 0 i Ozren osvaja drugi uzastopni  naslov državnog prvaka.

U konkurenciji djevojčica 13 godina debitantski  nastup Lare Jurčević donio nam je još jedno treće mjesto. Sigurne izvedbe, poraz od finalistice i dvije pobjede s maksimalnih 5 : 0 u repasažnim mečevima i Lara osvaja svoju prvu medalju na državnom  natjecanju.

Nažalost , usprkos odličnim izvedbama Domagoj Miličević,  Ana Bađun i Erika Grabrovac izgubili su mečeve za treće mjesto.

Trener Tihomir Grgić : „…presretan sam  s najuspješnijim našim nastupom u ovim kategorijama od osnutka klub ! Pet medalja, dvije titule državnih prvaka  nemaju ni mnogo veći, jači i brojniji klubovi od nas. Danas su natjecatelji nagrađeni medaljama za sva odricanja, trud i naporan rad na treninzima. Članovi koji nisu uspjeli osvojiti medalju, a bili su tako blizu znaju da medalje osvajaju samo oni najuporniji i da će do toga prije ili kasnije doći. Čestitke svima od srca. !!!

Dejan Mihalković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja