Međimurje Press
Sport+

Karatisti Globusa osvojili tri zlata

PRVENSTVO HRVATSKE U KARATEU ZA MLAĐE KATEGORIJE

Natjecanja pod strogim epidemiološkim mjerama postala su nova stvarnost, ali je, barem što se Karate klub Globus tiče, ostala i ona stara stvarnost – osvajanja medalja.

Na posljednjem Državnom prvenstvu za mlađe uzraste koje je minulog vikenda (17. i 18. listopada) održano u Rijeci Globusovci su osvojili sedam medalja, od čega tri zlata.

Najsjajnijem odličjem okitili su se Tena Vurušić u kategoriji djevojčice 2011. +36 kilograma, Petar Slukić u kategoriji dječaci 2010. +45 kilograma i Laura Strahija u kategoriji djevojčice 2008. do 50 kilograma.

„Cijele godine marljivo treniramo kako bismo mogli nastupiti na državnom prvenstvu, a osvojiti zlato je najbolja nagrada za naš rad“ kratko je izjavio Petar Slukić. Globusovci su uz tri zlata dodali i četiri bronce koje su osvojili Petar Filipović, David Kovačić, Paulina Magdalenić i Aida Trstenjak.

Rezultatima su bili zadovoljni i treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger. „Ove medalje su nam trebale da nas dodatno motiviraju u situaciji u kojoj smo se našli. Naime, nije nam dozvoljeno treniranje u našoj matičnoj dvorani 1. osnovne škole i treninge odrađujemo u manjem obimu. Takva situacija nam je teško pala, ali rezultat u Rijeci nas je sve skupa u klubu opet podignuo“ izjavio je Vizinger.

Osim osvajača medalja put najvećeg hrvatskog lučkog grada krenulo je još devet karatista, koji ovaj put nisu imali sportske sreće. Rijeka će i ovog vikenda 24. i 25. listopada ugostiti najbolje hrvatske karatiste, ali ovaj puta za kadete, juniore i mlađe seniore.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja