KK Globus upisao svoju najbolju godinu u povijesti

Kraj jedne i početak druge kalendarske godine uvijek je dobra prilika za osvrt na učinjeno u proteklih 365 dana. Kada to učine u Karate klubu Globus iz Čakovca imaju sa čime biti zadovoljni, jer će 2018. biti zlatnim slovima upisana u klupsku povijest.

Odlični rezultati tijekom svih 12 mjeseci prošle godine na vidjelo su došli kada je Hrvatski karate savez objavio listu rezultata s državnih prvenstava prema kojoj je Karate klub Globus najuspješniji u zemlji. Naime, čakovečki karatisti uzeli su čak osam naslova prvaka Hrvatske te šest naslova viceprvaka te tome dodali pet trećih mjesta. Među prvih 15 u zemlji su i karatisti Međimurja koji su 13. i Šenkovca koji su 14. što dovoljno govori o kvaliteti karatea u najsjevernijem hrvatskom kraju.

No, nisu samo Globusovci žarili i palili u Lijepoj našoj. Uzete su tri medalje na Svjetskom kupu Filipa Novaka, Laure i Svena Strahije, pet bronci na Prvenstvu Balkana, medalje na otvorenim prvenstvima Hrvatske, Slovenije i Austrije. Sveukupno su u minuloj godini osvojili 400 medalja.

Na portalu eKarate Čakovčani su s 25.000 bodova uvjerljivo najbolje rangirani klub u 2018 ispred drugoplasirane Podgoričke Budućnosti i trećeplasirane Energije iz Banja Luke. Svim tim uspjesima treba pridodati i podvig mladih članica koje su nastupale za Osnovnu školu Tomaša Goričanca iz Male Subotice te na Školskom Prvenstvu Hrvatske osvojile srebro.

Trener Dejan Slukić s razlogom ima osmijeh na licu kada se prisjeti 2018.-te “Bila je to dobra godina. Doživjeli smo pravi boom rezultata, ali svi ti uspjesi iskovani su puno prije kroz brojne treninge i sate provedene u dvoranama i na tatamiju” rekao je Slukić. “Znali smo da imamo dobre djevojke i mladiće, ali neki od njih su puno napredovali i na kraju donijele brojne trofeje u klupske vitrine ” kazao je. Govoreći o podatku kako su zasjeli na tron ljestvice nacionalnog saveza za 2018. istaknuo je da su imali najbolji zbroj rezultata u protekloj godini i završili ispred klubova koji dolaze iz većih gradova u kojima se puno više resursa ulaže u karate. “Dolazimo iz manje sredine i morali smo ići drugačijim putem. Mi smo odlučili ići polako, korak po korak. Napredovali smo iz sezonu u sezonu bez velikih megalomanskih planova, ali smo si svaki puta podigli ljestvicu očekivanja” izjavio je. Svim rezultatskim uspjesima treba pridodati i onaj organizacijski. Globus je i u 2018. bio i više nego uspješan domaćin 22. izdanja turnira Međimurje Open koje je ovog puta ugostilo rekordnih 1200 natjecatelja iz 15 zemalja. Kada se podvuče crta bila je to definitivno godina za pamćenje, a Globusovci su si na početku 2019. već zadali novi cilj – te uspjehe nadmašiti.

TOMICA JAKOPEC

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*