Konferencijom za novinare najavljen III. Čakovečki polumaraton Zrinskih

Organizacijski odbor Atletskog kluba Međimurje najavio dosad najmasovniji čakovečki maraton

Na konferenciji za medije obratili su se predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša i član Organizacijskog odbora Atletskog kluba Međimurje Mario Sever, članica Upravnog odbora Božica Horvat te tajnik kluba Damir Šimunić.

– Spremi smo da natjecanje bude bolje no godinu ranije. Uložili smo puno truda da pripremimo ovu utrku koja već sada po svemu prelazi brojke prošlogodišnje, na početku je rekao Mario Dobša i nastavio, kako će stazu osiguravati PUM Čakovec, JVP Čakovec, USR Sport za sve Mala Subotica, učenici Gimnazije Čakovec, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, dok će suditi Zbor atletskih sudaca Međimurja. Samo otvorenje uveličati će Čakovečke mažoretkinje, plesačice Zumbe, a start će hicem iz topa označiti pripadnici Zrinske garde. Ciljevi polumaratona su zdrav način života, afirmirati Čakovec i Međimurje, prikazati gradske znamenitosti. Istaknuo je da su osigurane finišerske medalje i za 5 km, da se u cilj ulazi kraj jezera, da će trkači imati čipove, ali i da će posebno proglašenje imati vatrogasna utrka.

U nastavku naglasio je da će se prijavni centar nalaziti u Zgradi Scheier, u kojem se mogu podići startni paketi i izvršiti prijave. Radno vrijeme centra je u subotu od 10-18 sati, a u nedjelju na dan utrke od 8 sati. Online prijave moguće su do 12 sati u petak 26.travnja.

S današnjim danom imam preko 700 prijavljenih trkača, što je povećanje za oko 50% u odnosu na prošlu godinu, informirao je Damir Šimunić, dok je Mario Sever zamolio je građane za razumijevanje toga dana u prometu.

Božica Horvat naglasila je kako su se građani Čakovca prijavljivali pretežno na trku od 5 km. Odazvale su se i mnoge organizacije. Pozvala je građane da posjete ovaj polumaraton i daju podršku.

Napomenimo da svi trkači dobivaju dvije majice sintetičku i pamučnu, ulaznice za bazene, dok će najbržih 10 vaučera za korištenje usluga LiffeClass Terme Sveti Martin, vikend za dvije osobe, pobjednici pokale dok će u utrci polumaratona biti proglašeni pobjednici uz medalje po kategorijama. U trci će sudjelovati  i veliki broj trkača iz Slovenije i Zagreba.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*