Međimurje Press
Sport+

KONTROLNI TRENING ZA SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP U DOHI

Najkraći opis učinjenog na novom kontrolnom treningu za nastup na Svjetskom kupu u Dohi glasi: novi tjedan – novi uspjeh za Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan.

Čakovečki klub i njegovi vježbači Filip Ude i Marko Sambolec u subotu su ne samo ponovili, već i nadmašili izdanje od prije sedam dana. Domaćin drugog kontrolnog treninga za nastup na svjetskom kupu opet je bila dvorana gimnastičkog centra u Lučkom koja očito leži „konjašima“ sa sjevera zemlje.

Dvojac Filip Ude i Marko Sambolec osvojio je prva dva mjesta te dobivenim ocjenama osigurao vizu za katarsku prijestolnicu. Time je ponovljen uspjeh od prije tjedan dana kada su se obojica člana čakovečkog Macana plasirala na Svjetski kup u Cottobus. Jedina razlika je što je ovaj put to učinjeno uvjerljivije. Mladi 21-godišnji Marko Sambolec poboljšao je svoju izvedbu na konju s hvataljkama i prvi put u karijeri dobio ocjenu višu od 14.000, točnije 14.200. Ude pak je bio izrazito siguran i suci su njegov nastup ocijenili s 14.633.

Čakovečki srebrni olimpijac, iako gazi prema 37.-oj godini, ne pokazuje znakove posustajanja i  nije krio pozitivan stav nakon svoje izvedbe: „Forma za predstojeću sezonu raste. Napravio sam vježbu s elementom Busnari kojeg dugo nisam vježbao ni radio. Bilo je sve skupa jako uspješno i cijeli tim je jako zadovoljan“. Iskoristio je i priliku da pohvali svog klupskog kolegu i novog cimera na Svjetskom kupu u Dohi Marka Samboleca. „Stvarno sam ponosan na njega jer konačno odrađuje vježbe i može nastupati na natjecanjima kako bi svima pokazao koliko vrijedi i što sve može“ kazao je Sambolecov uzor Filip Ude. Jedini zadovoljniji od dva pulena čakovečke gimnastike bio je njihov trener Igor Kriajimski koji nije čovjek od puno riječi, ali ono što govori uvijek ima značaj. „Filipova forma ide na bolje, a Marko je u tjedan dana izborio nastup na dva Svjetska kupa. Nadam se kako će i treći kontrolni trening za Svjetski kup u Bakuu biti uspješan“ poručio je. Novi ispit za dvojac iz GK Marijan Zadravec Macan bit će sljedeći kontrolni trening koji će ujedno označiti i početak CRO-GYM lige na rasporedu sljedećeg vikenda 28. siječnja opet u Lučkom. Time će ujedno završiti mini serija kontrolnih treninga.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja