Međimurje Press
Sport+

Košarka: Ekipa dječaka Međimurja U13 osvojila srebro u Pragu

Dvije ekipa dječaka KK Međimurje Čakovec, u suradnji sa ŽKK Radost Čakovec koja je nastupila u konkurenciji kadetkinja, sudjelovali su na velikom međunarodnom uskrsnom turniru u češkom glavnom gradu Pragu pod nazivom organizaciji Euro Easter Basket.

Od 5. do 9. travnja naše dvije ekipe natjecale su se u dvije dobne skupine protiv ekipa iz nekoliko država, najviše iz Češke, te Slovačke, Latvije, Gruzije, Srbije i drugih.

Dječaci U13 uzrasta turnir su započeli porazom 90:28 protiv BK Brandy´s nad Labem iz Češke s kojim su na kraju zaigrali u finalu. Umor od puta i trema od prvog nastupa učinili su svoje, ali naša ekipa nije se predala.

Idući dan ostvarila je prvu pobjedu protiv BC Beostyle iz Srbije rezultatom 33:22. Nakon još jedne uvjerljive pobjede protiv BK MSK Kežmarok rezultatom 58:2, prošli su skupinu i ušli u polufinale. Bile su dvije odlične naše partije.

U polufinalu ih je dočekala momčad Vansdorfa u kojoj je ekipa Međimurja opet zablistala. Stigli su do sigurne pobjede 39:30 i time osigurali svoje mjesto u finalu.

Uz podršku s tribina mlađih kolega i cura iz ŽKK Radost, ostavili su srce na terenu protiv ekipe BK Brady´s nad Labem. Na kraju utakmice naši su dečki ipak morali priznati protivnicima koji su bili fizički znatno nadmoćniji od naše ekipe da su bolji, što je pokazao rezultat 54:22. Osvojivši srebrnu medalju zlatnog sjaja dokazali smo da možemo parirati jačim ekipama na velikim međunarodnim natjecanjima.

U sastavu su bili: Simon Kovačić, Matej Posavec, Petar Režek, Timo Malvić, Sanjin Sobočan, Niko Terek, Niko Novak, Dorijan Majsan, Fran Lapat, Andro Sambolek, Patrik Ostoja, Viktor Brkinjač i Josip Beuk.

Najmlađi članovi našeg kluba koji su ovaj put sačinjavali ekipu U12, iako je najveći broj igrača bio znatno mlađi, prvi put su se sreli s ekipama drugih država.

U prvoj teškoj utakmici protiv puno viših i jačih od sebe upisali su poraz 82:4 od češke ekipe Tygry Praha.

Međutim, već u drugoj utakmici turnira bili su vrlo blizu pobjede. U utakmici protiv Sokol Kbely iz Slovačke držali su se do samog kraja. U posljednjim sekundama protivnik je zabio koš za minimalnu pobjedu 26:24.

Međutim, nismo se predali i stigla je pobjeda protiv gruzijske ekipe koja nosi ime njihovog najslavnije NBA igrača – BC ZAZA Paculia BA. Naša ekipa slavila je visoku pobjedu, rezultatom 35:15. Na kraju je osvojeno 8. mjesto u jakoj konkurenciji na turniru. Treba reći da je naša U12 ekipa mogla igrati i u jačem sastavu, ali su najbolji igrači ove generacije igrali za U13.

Trenerica Maja Mikolaj je, nakon emotivne zadnje utakmice turnira, svojim ”patuljcima” s ponosom čestitala na borbi i hrabrosti koju su pokazali tijekom cijelog turnira.

Za ekipu U12 igrali su: Filip Leo Korent, Juraj Posavec, Nikša Ovčar, Noa Čurin, Toma Štefičar, Jako Novak, Luka Žignić, Vito Đurkas, Andrija Bistrović, Jan Mezga, Dion Bratuša, Filip Trabe Baranašić i Jakov Pavlic.

Svi naši dečki bodrili su djevojke Radosti koje su u ukupnom poretku osvojile 5. mjesto, a u svojem uzrastu 2006. godišta izvrsno drugo mjesto. Hvala djevojkama na njihovoj podršci i čestitke na osvojenom plasmanu.

Iz Praga smo se vratili umorni i emotivni, ali i sretni i ponosni, s medaljom oko vrata.

Sve to ne bi bilo moguće bez ogromne podrške roditelja, sponzora i donatora stoga iz KK Međimurje Čakovec zahvaljuju svima koji su pomogli da se ostvari ova sportska ekspedicija u Prag.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja