Međimurje Press
Sport+

Košarka: Ekipa dječaka U-13 KK Međimurje poluzavršnicu PH igra u Dubrovniku!

Nakon što su uvjerljivo osvojili naslov prvaka Regije Sjever s maksimalnim skorom od 10 pobjeda (u zadnjem 10. kolu pobjeda protiv Vindije66-50), ekipa dječaka U-13 Međimurja, igrači rođeni 2009. godine i mlađi dobila je najdalje moguće putovanje i igranje poluzavršnice. Naime, Hrvatski košarkaški savez odlučio je da će domaćin Skupine 1 biti nitko drugi nego 700 km udaljeni Košarkaški klub Dubrovnik.

Međimurje je u skupinu 1 došlo kao prvoplasirana momčad regije Sjever, a igrati će s pobjednikom skupine Centar zagrebačkom Cibonom, trećeplasiranom ekipom skupine Jug domaćinom KK Dubrovnikom i petoplasiranom momčadi skupine Jug DOŠK-om iz Drniša.

Naravno, domaćini su u Dubrovniku zbog domaćinstva oduševljeni, ali u redovima našeg Međimurja baš i nisu, jer troškovi koje iziskuje ovo putovanje i smještaj su golemi.

Međutim, netko je u HKS-u donio odluku i proslijedio je klubovima i sad treba „na brzinu“ reagirati i skupiti novce za ovaj iznimno skupi projekt u desetak dana, što nije nimalo jednostavan zadatak za bilo koji klub, posebice amaterski, s obzirom da se turnir igra već od 8. do 10. travnja.

Svaka momčad za turnir može prijaviti 15 igrača, a na poluzavršnici igra 13. Trener Mario Novak za nastup na poluzavršnici izabrati će između sljedećih igrača koji su rođeni 2009. i mlađi: BORNA KELKEDI, OLIVER OSTOJA, DAVID TOPLEK, JAKOV RUŠNJAK, MARKO MIKOLAJ, PATRIK OSTOJA, PETAR REŽEK, VIKTOR BRKINJAČ, NIKŠA BOGDANIĆ, ANTONIO MIKEC, SANJIN SOBOČAN. JOSIP BEUK, DORIJAN MAJSAN, FRAN LAPAT, NIKO NOVAK, MATEJ POSAVEC, ANDRO SAMBOLEK, FILIP LEO KORENT, NIKO TEREK, NIKO BELOVIĆ, TOMA ŠTEFIČAR i JURAJ POSAVEC.

Iz svake od četiri skupine po dvije najbolje ekipe idu na Final 8 na kojem će se odlučivati o naslovu državnog prvaka.

U KK Međimurju poduzimaju sve da se što bolje organiziraju za nastup na ovom turniru, a najveća pomoć u tome se očekuje od roditelja i sponzora, jer drugoga nema.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja