Međimurje Press
Sport+

Košarka: Nakon prvog dijela Lige Sjever juniori Međimurja na 2. mjestu

Juniorska ekipa Košarkaškog kluba Međimurje U19 bori se za ulazak u poluzavršnicu državnog prvenstva u koju ulaze dvije najbolje ekipe iz Lige Sjever.

Nakon odigrane prve polovice prvenstva, naš sastav za sada se nalazi na željenoj drugoj poziciji koja vodi među najboljih 16 hrvatskih ekipa, uz omjer od 4 pobjede i 1 poraz.

Iako su među najmlađim ekipama lige, Međimurju je nedostajala tek bolje odigrana završnica protiv favorita za prvo mjesto Podravca iz Virja u 4. kolu, da ima maksimalan učinak nakon prvog dijela prvenstva.

Iako su Virjani slavili u nedjelju u Ivanovcu pobjedu od +7 koševa razlike, Međimurje je bilo nadomak uspjeha. Naime, dvije minute prije kraja naši su vodili 71-70.

Imali su naši i veću prednost tijekom cijele utakmice koja je bila i desetak razlike, ali uporni gosti koristili su svoju veću fizičku moć i stizali našu ekipu.

Na kraju su nas na našu žalost serijom 8-0 u samoj završnici i prestigli te zabilježili pobjedu 71-78 za ostanak na vodećoj poziciji.

Već ove srijede Međimurje je unaprijed odigralo utakmicu 5. kola na gostovanju u Bjelovaru kod Vedija. Usprkos tome što su igrali nekompletni, na kraju su stigli do važne četvrte pobjede rezultatom 77-69 za ostanak na drugom mjestu tablice s 9 bodova.

Međimurje je protiv Vedija igralo u sastavu: Šarić 8 (2×3), Kovač 17 (1×3), Hren 18 (1×3), Zaspan 12 (2×3), Horvat 11 (1×3), Mikulić, Balent i Gašparić 11 (1×3). Trener: Stjepan Novak.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja