Međimurje Press
Sport+

Košarkaši Međimurja dobili su i drugi uzastopni derbi u nastavku 2. ML Sjever.

Nakon pobjede u Virju, na domaćem parketu sportske dvorane u Ivanovcu svladali su još jednog izravnog konkurenta iz vrha tablice križevački Radnik. U napetoj završnici slavili su pobjedu 82-80 (20-19, 22-24, 18-14, 22-23) u 13. za Međimurje sretnom kolu.

Iako derbiji uglavnom ne odlučuju prvenstvo, ove sezone među drugoligašima sjevera su od presudne važnosti. Stoga je ova utakmica za Međimurje bila vrlo važna da ostanu konkurentni u borbi za sam vrh tablice.  S druge strane, Radnik je najavio da želi naslov prvaka i kvalifikacije, stoga mu je svaka izgubljena utakmica korak natrag prema tom cilju.

Važnost utakmice na početku je malo sputala jedan i drugi sastav. Međutim, nakon „zagrijavanja“ krenula je velika borba za svaku loptu i za svaki koš, s nizom atraktivnih poteza, na jednoj i drugoj strani.

Lijepo ispunjena školska sportska dvorana u Ivanovcu (više od 200 gledatelja) u kojoj je Međimurje i dalje domaćin (čakovečke dvorane su nažalost i dalje izvan upotrebe za službene košarkaške utakmice) uživala je u neizvjesnoj utakmici od prve do zadnje minute.

Prvi su do nešto veće prednosti od +6 došli gosti u drugoj četvrtini, ali nije dugo trajalo. Do kraja poluvremena Križevčani su ipak uspjeli zadržati minimalnu prednost 42-43 s kojim se otišlo na „veliki odmor“.

Domaći su najbolje odigrali treću četvrtinu. Domaći centar Glumac koji je bio razigran od početka bio je nezaustavljiv s unutarnjih i vanjskih pozicija, a pridruživali su mu se Marek Novak i Golik. Iako je bilo prilike da se naši odvoje, nisu uspjeli i u zadnjoj četvrtini sve je bilo otvoreno.

Međimurje je za zadnjih deset minuta ipak sačuvalo više aduta za odluku, pokazalo se na kraju. Glumcu se pridružio play Kuzmić koji je bio uspješan u svojim energičnim prodorima, uz Novaka koji je racionalno preuzimao odgovornost u kritičnim trenucima.

Kod gostiju Svoboda i pojačanje Kos nekako su držali priključak, ali nisu imali previše podrške. Talentirani Katanović ovaj put nije bio pravi, kao i Matoić. Šašek je ipak odgovorio tricom, na domaću tricu Novaka.

Uslijedila je velika neizvjesnost u dramatičnoj posljednjoj minuti, kakvu kreira samo košarka.

Rezultat se lomio sve do dvadesetak sekundi igre prije kraja, kada je naš sastav ipak otišao na +4 koševima Novaka i Glumca. Svoboda je pokušao smanjiti tricom iz velike daljine, ali nije ušlo.

S istekom vremena Kos je samo ublažio poraz Križevčana za konačnih 82-80 i novu veliku pobjedu Međimurja.

-Znali smo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica, pripremali smo se za nju cijeli tjedan i uspjeli smo. Svladali smo odličan Radnik i zadržali treće mjesto tablice. Međutim, to ne znači da je to – to, idemo dalje, za dva tjedna čeka nas Vindija i novi cilj, a to je opet pobjeda, rekao je poslije utakmice najbolji igrač susreta, centar Međimurja Petar Glumac.

Pobjednika ove sjajne košarkaške predstave odlučile nijanse, na kraju su bodovi ostali na kontu Međimurja.

-Težak protivnik, s druge strane bio je nezaustavljiv Svoboda, ali na kraju smo ipak mi bili strpljiviji i precizniji za pobjedu. Međutim, čekaju nas novi izazovi, nove borbe za svaku loptu. Ne gledamo druge rezultate, svi mi u našoj ekipi želimo samo jedno do kraja sezone, a to je da pokušamo pobijediti u svakoj utakmici, pa što bude na kraju, poručio je centar Međimurja.

Međimurje je protiv Radnika igralo u sastavu: Balent, Kuzmić 13, M. Novak 15 (3×3), M. Kranjčec 2, Bartolić, Zaspan, Marčec, Golik 15, Gašparić 4, Rodek, Glumac 31 (1×3), F. Krančec 2. Trener: S. Novak.

Nakon ove dvije pobjede u dva derbija, košarkaše Međimurja čeka mali predah, jer su slobodni u 14. kolu. Slijedi mini trenažni ciklus u kojem će s pripremati za susjedski derbi u Varaždinu s Vindijom.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja