Međimurje Press
Sport+

Košarkaši Međimurja odlično treniraju, nesretna ozljeda Dante Mikeca, u četvrtak kup!

Od sredine kolovoza krenula je nova sezona u redovima Košarkaškog kluba Međimurje. Prvi su s pripremama 16. kolovoza krenuli seniori, juniori i kadeti, da bi se do kraja mjeseca pridružile i sve mlađe selekcije Košarkaške akademije KK Međimurje Čakovec.

Što se tiče seniorskog sastava ljubitelje košarke uoči nove sezone u 2. hrvatskoj košarkaškoj ligi sjever zasigurno najviše zanimaju novosti u igračkom kadru. Osnovni cilj nakon pomlađivanja ekipe u prošloj sezoni čakovečkog kluba bilo je tijekom ljeta zadržavanje igračkog kadra koji je završio prošlu sezonu i dopuna deficitarnih pozicija u momčadi.

Usprkos brojnim izazovima, trener Stjepan Novak koji odnedavno obnaša i dužnost voditelja sportskog sektora KK Međimurje Čakovec dogovorio je ostanak svih igrača na koje se računa u ovoj sezoni, a stigla su i dva pojačanja na vanjskim pozicijama 1 i 2 za koje je želio pojačati konkurenciju i izbor igrača. Tako se u klub za kraj karijere u seniorskoj košarci vratio u redove matičnog kluba Mario Novak Marek koji je u zadnje vrijeme igrao za Grafičar iz Ludbrega.

Također, našem klubu je pristupio 20-godišnji Dante Mikec iz Preloga koji je prije ozljede koljena također igrao za ludbreški sastav, a u redovima Međimurja je bio neko vrijeme još u Školi košarke.

Oba dva igrača pokazala su odmah u prve dvije pripremne utakmice (Varteks prijateljska) i Rudar (kup, pobjeda u Murskom Središću 85-43) kako će biti prava pojačanja, ali nažalost dogodila se  i nesreća. Upravo kad je trebao napustiti parket pri visokom vodstvu Međimurja u Murskom Središću u kup utakmici Mikec je ozlijedio isto koljeno i prvi liječnički nalazi govore o tome da će biti potreban operativni zahvat.

Od igrača iz prošle sezone trener Novak računa na sljedeće igrače: Kuzmić, Gašparić F. Kranjčec, Herman, Golik, Bartolić, M. Kranjčec, Drk, Glumac i Totić. Za prvu ekipu će konkurirati za svaku utakmicu dva ili tri igrača iz juniorskog i kadetskog sastava koji će to igrama i treniranjem u mlađim selekcijama izboriti i biti u najboljoj formi.

Zagrijavanje za prvenstvo su utakmice Kupa Krešimir Ćosić za Međimursku županiju (nakon Rudara, u četvrtak 15. rujna od 20 sati polufinale sa Čakovec Globetkom u dvorani I. OŠ Čakovec), a generalna proba bit će turnir „50 godina KK Međimurje“ kojim se ujedno obilježava velika ovogodišnja okrugla obljetnica kluba.

 

KK Međimurje Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja