medjimurjepress@gmail.com

Košarkaški veterani na turniru “Vincekovo”

Tradicionalni međunarodni veteranski turnir „Vincekovo 2017“, predstojećeg vikenda okupit će košarkašice i košarkaše iz čak 22 momčadi iz BiH, Italije, Slovenije i cijele Hrvatske.

Rekordan broj sudionika na jubilarnom izdanju turnira potvrđuje da su se domaćini iz VKK „Međimurje“ Čakovec dokazali kao odlični organizatori i domaćini, zbog čega je odaziv svake godine sve veći.

Tako će 20. i 21.siječnja na natjecanju debitirati momčadi „Jazine Arbanasa“ iz Zadra, splitskog „Vitalca“, te zagrebački „Svarog“ i „Prijatelji“.  Svoj dolazak potvrdili su i svi branitelji naslova: „Štajerska“, „Mcapro“ Maribor i VKK „Zagreb“. U muškoj konkurenciji natjecanje će se odvijati u kategorijama +40 i +50, dok se kod žena igra u kategoriji +35.

Utakmice će se igrati u sportskim dvoranama Toplica Sveti Martin i OŠ Štrigova. Program u petak započinje od 14, a u subotu od 10 sati, dok su finalni susreti na rasporedu istoga dana u 15 i 18 sati.

Atraktivnosti turnira pridonosi i podatak da će se na parketu naći nekadašnji hrvatski reprezetativac Davor Marcelić,  te Slavko Kotnik i Darko Mirt koji su nosili slovenski nacionalni dres, kao i brojni internacionalci, te imena s prvoligaškom reputacijom.

Prijatelji košarke zasigurno rado pogledati ovo natjecanje u kojem, unatoč dobi sudionika, nikada ne nedostaje vrhunskih košarkaških vještina i iskrene sportske želje za pobjedom. Jednako je, međutim, važno i treće poluvrijeme, a reputacija turnira „Vincekovo“ i tu je na vrhunskoj razini.

(Miljenko Ovčar)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*