Međimurje Press
Sport+

Kraj sezone odbojke na pijesku!

Pula je 13. i 14. kolovoza bila domaćin čak četiri kola prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. U ta posljednja četiri kola igračice KOP-a Čakovec osvojile su četiri boda i time je KOP Čakovec završio sezonu na solidnom 5. mjestu. Da je bilo malo više sreće i osvojen još jedan bod Čakovčanke bi bile četvrte.

Prvi susret igračice iz Međimurja igrale su protiv AOK Osijeka. Prvi par Bulović/Frančić doslovno je pomeo protivnice dok je u drugom dvoboji bilo puno neizvjesnije. Varga  i Hranilović dopuštaju Osječankama osvajanje tek 15 poena u prvom setu. U drugom setu malu dekoncentraciju koriste protivnice i  osječki sastav poravnava na 1:1. U odlučujućem setu par Varga/Hranilović ima inicijativu do pred sam kraj seta, kada Osječanke uspijevaju  preokrenuti i slaviti s 15:13. Slijedeći protivnik je bio također iz Osijeka –  KOP Retfal. Bulović/Frančić i Varga/Hranilović igraju odlično u svim segmentima igre, tako da pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, glatkih je 2:0, u oba susreta.

Drugog dana protivnice su iz redova vodećeg KOP Sigeta i domaćina trećeplasirane ekipe KOP Banjole. Varga/Hranilović hrabro ulaze u susret sa parom Čuček/Vuk, u potpuno ravnopravnoj igri ipak gube prvi set. U drugom poravnavaju na 1:1,  no za pobjedu u trećem setu nije više bilo snage. U drugom dvoboju protiv ekipe Sigeta, Bulović/Frančić imaju na drugoj strani mreže odličan par Radanović/Skorin. U susretu punom lijepih poteza i s jedne i druge strane vodila se neizvjesna borba za svaki poen. Nakon gubitka prvog seta Čakovčanke ne popuštaju i poravnavaju u drugom na 20:20, ali zadnja dva poena sretno i spretno osvajaju djevojke iz Zagreba. U posljednjem meču protiv domaćina prve su na pijesak izašle Varga/Hranilović. Usprkos dobroj igri, protivnice Mrkić/Šverko ipak su bolje i osvajaju bod za Puljanke. Par Bulović/Frančić se pobrinuo da posljednji nastup bude i više nego zapamćen. Glatko s 2:0 nadvisuju Istrijanke i donose novi bod ekipi koju trenira Ivan Vabec.

„Sve pohvale našim djevojkama na zalaganju i prikazanoj igri. To vrijedi ne samo za ova posljednja kola, već za cijelu sezonu. Da je bilo malo više sreće mogli smo biti još jedno mjesto više na prvenstvenoj ljestvici, ali i ovakvim plasmanom smo zadovoljni. No, još smo više zadovoljni angažmanom i predanošću i vjerujemo kako u budućnosti možemo samo biti bolji“ rekao je o nastupu u 1. ligi odbojke na pijesku Ivan Vabec.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja