Međimurje Press
Sport+

Kvalifikacije Erste Plave lige okončane rekordnim brojem natjecatelja!

Broj sudionika ovogodišnje Erste Plave lige se kvalifikacijama u Zagrebu popeo na čak 4138 školaraca koji su se ogledali u nekoj od disciplina „kraljice sportova“

Natjecanjem u Zagrebu okončane su kvalifikacije Erste Plave lige 2022. Dobili smo posljednje finaliste u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Sa 450 školaraca koji su nastupili na stadionu ŠRC Mladost, broj sudionika ovogodišnje Lige se popeo na rekordnih 4138 djece koja su se ogledala u nekoj od disciplina „kraljice sportova“.

Osim klubovima organizatorima Erste Plave lige u devet gradova – a u Zagrebu je to bio AK Dinamo-Zrinjevac – zasluge za ovako velik broj djece koja su usmjerena u sustav sporta idu i osnovnim školama koje su ovo natjecanje prepoznale kao veliki iskorak u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. I u Zagrebu je bilo sjajnih primjera uključivanja škola u Erste Plavu ligu.

Iz OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog je, tako, nastupilo 50 učenica i učenika koji su ostvarili niz odličnih rezultata i plasmana u finale.

„Djeca obožavaju Erste Plavu ligu i svake godine jedva čekaju kada će doći na natjecanje. Jako nam je dobro ovdje i izuzetno smo zadovoljni organizacijom i samim natjecanjem“, rekla nam je profesorica Ines Bohaček iz Jastrebarskog, inače dobitnica više nagrada za razvoj školskog sporta u Zagrebačkoj županiji.

Djecu iz Šestina je, pak, na Erste Plavu ligu dovela bivša trkačica na skijama, a sada trenerica i profesorica Lorena Malec Mlinarić. Na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bila je vođa hrvatske reprezentacije u skijaškom trčanju, a na stadionu Mladosti je bila na čelu „reprezentacije“ školaraca iz Šestina.

„Doveli smo 13 naših učenika iz Šestina. Osvojili smo i medalju, pa smo trenutno svi jako sretni i uzbuđeni“, rekla nam je profesorica Malec trčeći od jednog do drugog školarca iz svoje ekipe.

Ozbiljno atletsko natjecanje nemoguće je organizirati bez atletskih klubova i brojnih atletskih djelatnika. U Zagrebu je na čelu organizacije Srećko Opašić, koji inače u Erste Plavoj ligi obnaša dužnost nositelja za provedbu sportskog programa.

„Rastemo, širimo se na više gradova i sve je više djece koja sudjeluju. Dižemo cijeli projekt i mislim da idemo u dobrom smjeru. Ove smo godine ubacili školarce iz 1. i 2. razreda i tu je bio iznenađujuće velik odaziv djece i roditelja, i u Zagrebu i u ostalim gradovima. Zanimanje je veliko i sada moramo još malo doraditi sustav kako bi on taj naš rast moga podnijeti“, kaže Opašić.

I rekordne ovogodišnje brojke jasno pokazuju da Erste Plava liga i dalje raste

„Projekt raste i mi rastemo s njim. Svake godine radimo neka poboljšanja u organizacijskim i tehničkim detaljima i radit ćemo to i dalje. Ako se nastavi ovakav rast broja djece koja se prijavljuju na natjecanje morat ćemo se i tome prilagoditi. Svi su prepoznali ovaj projekt i on se može samo i dalje razvijati“, zaključuje Srećko Opašić, profesor kineziologije trenutno na dužnosti tajnika Zagrebačkog atletskog saveza.

Preostalo nam je, tako, još samo finale Erste Plave lige 2022, koje će se održati 11. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića. Nastupit će opet na najstarijem hrvatskom natjecanju brojne zvijezda svjetske atletike, a Erste Plava liga je u Osijeku, Vukovaru, Makarskoj, Kninu, Zadru, Puli, Rijeci, Čakovcu i Zagrebu svoje nove zvijezde već dobila…

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport
(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja