Međimurje Press
Sport+

Legendarni Ivica Osim preminuo je u 81. godini života!

Proslavljeni trener preminuo je u 10 sati u austrijskom Grazu, gdje je živio godinama. Osim je rođen u Sarajevu 1941. godine, a igračku karijeru je započeo u sarajevskom Željezničaru. Za taj je klub igrao 11 godina i skupio 250 nastupa uz 75 zabijenih golova. Potom je otišao u Francusku 1970. godine.

Strauß s Grbavice

Bio je igrač fantastične tehnike, nepredvidljivog driblinga i fantastičnog šuta. Nogomet kakav je on igrao bio je avangarda na terenima bivše države. Stilom igre podsjećao je na ondašnje brazilske virtuoze, zbog čega je dobio nadimak Strauß s Grbavice. Devet godina bio je ljubimac navijača Želje, a vani je još igrao i za nizozemski Zwolle te francuske klubove Sedan, Strasbourg i Valenciennes. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 16 utakmica i zabio je osam golova te bio je član izabrane vrste koja je na EP-u 1968. osvojila srebro.

Vodio Jugoslaviju i dvaput odbio Real Madrid

Vodio je Željezničar od 1978. do 1986. godine. Bio je izbornik Jugoslavije od 1986. do 1992., trener Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda, a posljednji trenerski angažman imao je kao izbornik Japana 2007. godine. Svojevremeno ga je htio dovesti Real Madrid, no taj klub odbio je u dva navrata.

https://www.index.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja