Ljetni kampovi za karate, squash i odbojka na pijesku

INTERES ZA LJETNE SPORTSKE KAMPOVE NE JENJAVA

Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec ušli su u četvrti tjedan, ali interes za njih ne jenjava. Usprkos početku godišnjih odmora i odlaska na more te visokih vrućina sva tri ovotjedna kampa bilježe veliku posjećenost.

Najviše polaznika očekivano je na kampu iz odbojke na pijesku kojeg provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec. Predsjednik KOP Čakovec i voditelj kampa Ivan Vabec izjavio je kako je 70 polaznika podijeljeno u sedam grupa. „Imamo zajedničko zagrijavanje, a nakon toga slijedi rad po grupama. Tijekom dva sata koristimo cijeli prostor igrališta na pijesku na Gradskim bazenima Marija Ružić gdje polaznike upoznajemo s našim sportom“ rekao je Vabec i dodao kako zbog ljetne žege kamp sljedećih dana započinje u 8 sati. „Posebno naglašavamo važnost nanošenja krema za sunčanje“ istaknuo je.

Tradicionalno dobar odaziv je i na kampu iz karatea kojeg u dvorani 1. OŠ Čakovec provodi Karate klub Globus. 50-tak mališana do petka će učiti osnove ovog borilačkog sporta, a iskustva govore kako se nakon njega brojna djeca priključuju trenažnom procesu KK Globus.

Po prvi put ovog ljeta na popisu kampova je i squash. Za to je zaslužan Squash klub Međimurje koji zbog velikog interesa s jedne, a ograničenih prostornih kapaciteta s druge strane, svoje polaznike dijeli u dvije grupe. Kako je izjavio voditelj kampa Jurica Benčik odaziv je iznad svih očekivanja. „Na kampu je danas bilo 44 đaka i od utorka do petka bit će podijeljeni u dvije grupe. Prva grupa će raditi od 9-11, a druga od 11-13 sati. To će biti optimalno za naš jedini squash teren u Mihovljanu“ poručio je Benčik.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

(Tomica Jakopec)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*