Međimurje Press
Sport+

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan”!

Na vanjskom igralištu Macanovog doma u Čakovcu dans je održana konferencija za novinare na temu Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” koji žće se održati po 17. puta.

Organizator kampova je Zajednica sportskih udruga Čakovca, pokrovitelj Grad Čakovec, a kampove provode čakovečki sportski klubovi. Namijenjeni su djeci školskog uzrasta s gradskog područja s ciljem kvalitetnog provođenja ljetnih školskih praznika. Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade obrazovani stručnjaci; profesori TZK, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Za djecu je osigurano osvježenje, a svaki sudionik kampova dobiva i prigodnu majicu.

Bojan Ružić,  predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca, naglasio je tom prilikom kao je cilj da se djeca odmaknu od sjedenja ispred televizije, igrica i kompjutera. Prema anketama koju je provela Zajednica, na kampove dolaze pretežno djeca koja se ne bave sportom. Tim je značaj kampova sve veći. Radi se o 23 sportska kampa na biranje, sa 18 sportova. Sve to u senergiji i zadovoljstvu roditelja, a vrijednost kampova prepoznalo je i Ministarstvo sporta, koje financijski pomaže ovom čakovečkom projektu. Svako treba napomenuti da posljednjih godina na kampovima sudjeluje preko 400 djece, a mnogi od njih u radu više kamp sportova.

Damir Nemec, predsjednik Športsko-streljačkog kluba Čakovec rekao je kako je ovo hvalevrijedan projekt. Streljački klub je uključen u projekt od prije tri godine i sve je veći interes za streljaštvo.

Kako Grad Čakovec podržava ovaj projekt od prvog dana 2005.godine, čelnica grada Ljerka Cividini naznačila je značaj bavljena sportom pogotovo mlađim sugrađana. Pohvalila klubove koji daju svoj prostor, vrijeme i trenere za održavanje kampova, gdje mladi korisno provode svoje ljetne praznike. Sport je jedan od bitnih elemenata i koraka socijalizacije mladih. Gdje je sport tamo ima i druženja zdravlja -zaključila je Cividini.

Osim samih kampova, ovog ljeta organizirana su i predavanja o zdravom načinu života i zdravoj prehrani. Osnovnoškolci koji će sudjelovati na najviše sportova bit će nagrađeni. Cijena je 100,00 kuna za djecu s područja Grada, a 150,00 za ostale, bez obzira na koliko različitih kampova djeca sudjeluju. Prijavnice za sudjelovanje u Ljetnim sportskim kampovima mogu se ispuniti na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja