Međimurje Press
Sport+

Mario Vukoja izabran za predsjednika Tehničkog odbora Europske federacije muške sportske gimnastike

Velike vijesti za hrvatsku gimnastiku stižu iz portugalskog grada Albufeire sa 29. Kongresa Europske gimnastičke federacije.

„Marijo Vukoja, dopredsjednik HGS-a, koji je do sada obnašao dužnost dopredsjednika Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske federacije, sada je izabran za predsjednika ovog Tehničkog odbora. Samim time postao je i član Izvršnog odbora“, javio se iz Portugala predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

Bio je ovo Izborni kongres na kojem je i Hrvatski gimnastički savez imao maksimalan uspjeh.

„Na poziciju člana Medicinske komisije Europske federacije izabran je doktor Goran Vrgoč, inače predsjednik Zdravstvene komisije HGS-a.“

Iako je ovo bio Izborni kongres Europske federacije, dogodila se zanimljiva situacija koja se tiče Svjetske gimnastičke federacije (FIG).

„Slovenac Edvard Kolar izabran je za dopredsjednika Europske federacije, a s obzirom da je i član Vijeća Svjetske federacije, a ne može biti na obje pozicije, povući će se iz Vijeća FIG. Kako sam ja bio kandidat na izborima FIG-e i ostao prvi „ispod crte“ po broju glasova, sada umjesto njega ulazim u Vijeće Svjetske federacije. Podsjetit ću još da je Mario Vukoja član Safeguarding grupe, a ja član grupe koja razvija novi sustav natjecanja FIG-e, tako da su sve ovo pozicije na kojima Hrvatski gimnastički savez nikada do sada nije imao svoje predstavnike. Jako smo sretni i ponosni što su prepoznali naš dosadašnji rad, a sada ćemo pokušati sve to podići na još veću razinu i doprinijeti razvoju gimnastike na europskoj, odnosno svjetskoj razini“, poručio je Marijo Možnik.

U Albufeiri je sudjelovalo 45 od 50 europskih nacionalnih saveza, a Farid Gayibov sa stopostotnom potporom nastavlja vršiti dužnost predsjednika Europske federacije na čijem čelu je od 2017. godine.

Kompletan izvještaj s Kongresa u Portugalu i sve komisije potražite na poveznici:

https://www.europeangymnastics.com/news/results-elections-29th-european-gymnastics-congress-albufeira-por

Kristina Leovac

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja