Međimurje Press
Sport+

Marko Turk iz Savske Vesi proglašen najboljim sportašem Grada Koprivnice!

Na današnjem proglašenju najboljih koprivničkih sportašica i sportaša veliko priznanje primio je i 16-godišnji Marko Turk iz Savske Vesi. Kao prošlogodišnji seniorski prvak države u kartingu ovaj nadareni mladić, član Karting kluba Koprivnica, proglašen je najboljim sportašem Grada Koprivnice za 2021.godinu.

Među brojnim uzvanicima u koprivničkom Domu mladih Marku su na ovom uspjehu između ostalih čestitali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednica Zajednice sportskih udruga Koprivnice Jasmina Stričević. Iako ovaj mladi Međimurec brani boje koprivničkog kluba, vjerujemo da ovaj uspjeh neće proći nezapaženo i u Gradu Čakovcu te Međimurskoj županiji.

Premda još vrlo mlad, Marko Turk vrhunske rezultate bilježi još od malih nogu, a posljednjih je godina kontinuirano u samom hrvatskom vrhu, uz sve bolje rezultate na međunarodnim natjecanjima. Tako je 2020.godine bio juniorski prvak Hrvatske u kartingu, a proglašen je i najuspješnijim juniorom sezone. Svoju dominaciju nastavio je i po ulasku među seniore okrunivši odlične vožnje prošlogodišnjom titulom državnog prvaka. U svemu tome veliku mu pomoć pruža njegov mehaničar Marko Pavić, nekada i sam odličan vozač kartinga, dok o logistici brinu roditelji, otac Zoran, koji ga prati i na sva natjecanja u zemlji i inozemstvu te majka Bojana.

Uz čestitke na dosadašnjim postignućima i primljenom priznanju, Marku možemo samo poželjeti jednako dobre rezultate i u nastavku karijere.

Miljenko Ovčar

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja