Međimurje Press
Sport+

Matija Tropša treći u državi na 200 m delfin

MATIJA TROPŠA BRONČANI NA PRVENSTVU HRVATSKE

Član Čakovečkog plivačkog kluba Matija Tropša treći je kadet u državi na 200m leptir. Tropša je broncu osvojio s vremenom 2:26:94 na natjecanju u velikom 50 metarskom bazenu koje je održano na plivalištu Mladosti u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza. Trener Goran Kolarić kazao je kako je rezultat mladog Tropše bio šlag na torti cijelog natjecanja koje je održano od petka 7. do nedjelje 8. kolovoza. “Na natjecanju je nastupilo 450 plivačica i plivača iz 33 hrvatskih klubova. Da bi plivač nastupio na Prvenstvu morao je proći kroz regionalno natjecanje. Naši plivači su to odradili jako dobro dva tjedna ranije u Sisku, a sada su samo popravili formu i isplivana vremena. Iako je Tropša briljirao osvajanjem medalje i ostali naši članovi bili su dobri” izjavio je Kolarić dodavši kako težinu uspjehu dodaje činjenica da Čakovčani treniraju u 25 metarskom zatvorenom bazenu pa im je ovo plivalište doslovce bilo nepoznati teren. “Došli smo na plivalište Mladosti doslovce bez ijednog treninga na velikom bazenu na otvorenom” poručio je.

Čakovečki plivački klub su na natjecanju predstavljali: Tin Furdi, Adam Šinjori, Fran Kovačec, Sven Furdi, Matija Tropša, Borna Bičak, Ema Medved, Gloria Požgaj, Vida Kolarić, Anja Tušek, Meri Furdi, Sara Puklavec, Lucija Trupković i Hanna Mesarić. Treba dodati kako su suci na natjecanju bili i naši Kristijan Stunković i Antonio Šantek.

Nakon smotre najboljih u državi, čakovečki će plivači krenuti put Crikvenice gdje će boraviti 10 dana i dodatno brusiti svoja vremena na tradicionalnim pripremama ČPK-a.

REZULTATI:

Matija Tropša je u disciplini 200m leptir osvojio brončanu medalju u kategoriji kadeta u vremenu 2:26:94, na 100m leptir zauzeo je 4. mjesto, a u disciplini 100m leđno zauzeo je 7. mjesto

Ema Medved zauzela je 4.mjesto u disciplinama 200m slobodno i 100m leđno i 6. mjesto u disciplini 200m leđno

Tin Furdi zauzeo je 5.mjesto na 100m slobodno i 9. mjesto u disciplini 50m slobodno

Vida Kolarić zauzela je 7. mjesto u disciplini 200m leptir

Meri Furdi zauzela je 9.mjesto na 200m i 400m slobodno

Sara Puklavec zauzela je 9.mjesto u disciplinama 100m i 200m leđno

Štafeta 4x100m mješovito mlađe juniorke u sastavu (Ema Medved,Anja Tušek,Vida Kolarić i Gloria Požgaj) zauzela je 6.mjesto

Štafeta 4x100m slobodno juniori u sastavu(Tin Furdi,Fran Kovačec,Sven Furdi i Adam Šinjori) zauzela je 8.mjesto.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja