Medalje za Furdija i Šinjorija na mitingu mladost 2018

FURDI I ŠINJORI OSVOJILI MEDALJE NA

46. MEĐUNARODNOM MITINGU „MLADOST 2018“

Jedno od plivačkih natjecanja s najdužom poviješću u Hrvatskoj, zagrebački Grand Prix Mladost doživio je svoj 46. izdanje. Plivački klub Mladost 10. i 11. studenoga 2018. uspješno je organizirao još jedan Grand Prix.

Na “MLADOST 2018” stiglo je 420 natjecatelje iz 33 hrvatska, pet slovenskih, tri bosansko-hercegovačka te jednog talijanskog kluba. Među njima bila je i ekipa Čakovečkog plivačkog kluba koja je brojila sedam članova, četiri plivačice i tri plivača. Čakovečki plivački klub predstavljali su Kaja Sabol, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Antonio Šantek, Tin Furdi i Adam Šinjori, Na rasporedu je bilo 16 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora. Najuspješniji među plivačima ČPK-a su bili Tin Furdi i Adam Šinjori koji su ukupno osvojili četiri medalje. 

Tin Furdi je osvojio srebro u disciplini 100m slobodno gdje je plivao među osam najboljih plivača na natjecanju. Tom rezultatu dodao je još jedno srebro u disciplini 50m slobodno te broncu u disciplini 200m slobodno.

Adam Šinjori uzeo je broncu u disciplini 200m leptir, a na upola kraćoj trci u istoj disciplini bio je četvrti. ČPK je u Zagreb vodio trener Goran Kolarić koji je izrazio zadovoljstvo rezultatima. “Nama tek slijede najvažnija natjecanja, a dečki su pokazali kako im je forma na visokoj razini. Uz Tina i Adama, svoj rezultat popravio je Antonio Šantek isplivavši limite za plasman na Prvenstvo Hrvatske, nešto što je ostatak ekipe već napravio. Treba pohvaliti i ženski dio ekipe; Sabol, Požgaj, Medved i Ereiz postigle su zapažene rezultate, plivajući u B finalu u disciplinama 50,100 i 200m leđno te 100m slobodno. Sve su poboljšale svoja najbolja vremena” izjavio je Kolarić.

24./25. studenoga 2018. plivače ČPK-a očekuje završna provjera u Vukovaru, na Regionalnom Prvenstvo Hrvatske, prije Prvenstva Hrvatske koje će biti održano u Rijeci od 21. do 23. prosinca ove godine.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*