Međimurje Press
Sport+

Međimurci oduševljeni sportovima na vodi!

2. DAN OTVORENIH VRATA SPORTOVA NA VODI

Samo dva tjedna nakon vrlo uspješno provedenog prvog Dana otvorenih vrata sportova na vodi, na prostoru preloške Marine, svi zainteresirani ponovno će moći iskušati kajaking, rafting i stand-up paddling.

Organizaciju ponovno potpisuju Udruga sportske rekreacije Croatian Outdoors iz Oporovca i Društvo sportske rekreacije ČAKI iz Čakovca. Kako je izjavio tajnik DSR Čaki, Nenad Ujlaki, organizacija prvog Dana otvorenih vrata sportova na vodi pokazala se punim pogotkom. „Cijelo poslijepodne su nam dolazili zainteresirani posjetitelj, mladi, ne tako mladi (najstariji sudionik imao je čak 78 godina) i cijele obitelji. Sveukupno je oko 300-tinjak Međimurki i Međimuraca, ali i ljudi iz drugih dijelova Hrvatske probalo jedan ili više ponuđenih sportova na vodi. Sudjelovala je čak i obitelj iz Švedske, čiji je otac porijeklom iz naših krajeva te su oni dijelili impresije s drugima – bili su oduševljeni. Rečeno nam je kako su ovakvi sportovi nešto normalno u Zapadnoj Europi, a upravo to je cilj i nama: promocija sportova na vodi“ poručio je Ujlaki. Sličnu viziju ima i predsjednik Croatian Outdoorsa Nikola Balent koji se osvrnuo na bogatstvo vodenih površina koje okružuju Međimurje. „Velika jezera i dvije prekrasne rijeke razlog su, da mi koji volimo vodu i način života uz i na njoj, želimo i druge upoznati sa specifičnim sportovima koji se ovdje mogu organizirati. Idilično okruženje i smirenost prirode nikog ne ostavlja ravnodušnim i svi se žele vratiti“ kazao je Balent. Prvi Dan otvorenih vrata pohodila je i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, koja je tom prigodom izjavila kako bi sportovi na vodi trebali biti stalna turistička ponuda našeg kraja te je izrazila uvjerenje kako će to prihvatiti i Međimurci, ali i oni kaj rado dolaze u kraj između Mure i Drave. Sličnog mišljenja je i direktor Marine Prelog d.o.o. Neven Hercigonja, koji je istaknuo kako sportovi na vodi savršeno popunjavaju ponudu Marine te ga veseli što su već dogovorene aktivnosti za rujan i listopad, a nada se kako će se sljedeće godine aktivnosti pojačati i postati tradicija u Prelogu, gradu na obali Drave.

Manifestacija se ponovno organizira u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022., a pokrovitelji su Međimurska županija, Grad Prelog, Marina Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga. Ovog puta dio organizacije će biti i informacijski centar Europe Direct koji je pripremio suvenire za sudionike. Osim što će se moći okušati u sportovima na vodi, posjetitelji koji imaju vlastitu SUP dasku ili kajak mogu ih ponijeti sa sobom i kroz edukaciju se informirati o potrebnim tehničkim specifikacijama plovila za sigurnu plovidbu rijekama i jezerima ili morem. Organizatori podsjećaju sve zainteresirane, koji se žele okušati u upravljanju nekim od plovila, neka obavezno ponesu sa sobom kupaći program odjeće, ručnik i rezervnu odjeću.

Drugi po redu Dan otvorenih vrata sportova na vodi bit će održan u nedjelju 22. kolovoza, s početkom u 12 sati, u preloškoj Marini, nakon završetka Divljeg triatlona.

DSR ČAKI ČAKOVEC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja