Međimurje Press
Sport+

Međimurci prvaci Hrvatske u graničaru!

Rijeka domaćin državne završnice Telemach Dana sporta

U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi ovih se dana u Rijeci natječu u graničaru i atletici.

750 sudionika državne završnice sudjeluje u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz u potpunosti besplatno.

Prva finala u graničaru odigrana su u srijedu za godište 2103. i mlađi, dok su najbolji atletičari rastrčali svoja finala već u utorak.

Državni prvaci u graničaru su ekipa Vatreni zmaječki iz Preloga koji su u napetom finalu pobijedili ekipu Olimpija Vodice.

Borba za treće mjesto spojila je Vatrene lopte iz Koprivnice i Vatrene munje iz Virovitice koji su osvojili broncu.

Poredak kod trkača je:

Djevojčice

1. Ella Sever ( Koprivnica)

2. Gaia Klovar Lukarić (Rijeka)

3. Veronika Šantić ( Zagreb) – preuzela nagradu i medalju

Dječaci

1. Jakov Bezak ( Virovitica)

2. Gabrijel Madić (Prelog)

3. Vito Sobol (Rijeka)

Medalje su im dodijelili Izabela Barišić Savjetnica za programe sporta, Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Ana Milićević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice.

‘’Ponosni smo sponzor ove manifestacije i jako smo sretno što smo danas u Rijeci svjedočili odličnoj atmosferi na terenima. Potičemo sport i druženje koje je itekako potrebno djeci nakon ove dvije pandemijske godine’’ istaknula je gospođa Milićević. Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, 0zajedno s tri prvoplasirana atletičara i atletičarke, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi poručili su nam iz Telemacha Hrvatska.

Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Edukaciju o važnosti pravilnog ponašanja u prometu u svim gradovima održali smo u sklopu svakog Telemach Dana sporta.. Ministarsvo unutarnjih poslova dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih i zajedno provode edukativne programe nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu daje našim najmlađima uvid sigurno ponašanje u prometu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Tihana Butorac

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja