Međimurje ugostilo više od 900 karatista na turniru „Međimurje Open“

U dvorani Graditeljske škole Čakovec, Karate klub Globus organizator je 21. Međunarodnom karate turniru „Međimurje Open“, koji se tradicionalno održava početkom rujna već 21 godinu za redom. Na turnir je prijavljeno više od 900 natjecatelja iz svih kategorija od najmlađih, pa sve do seniora, kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja. Veličina ove manfestacije dokazana je dolaskom mnogih reprezentacija i klubova diljem svijeta, iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Francuske, Italije, Slovačke, Srbije, Makedonije, Egipta i mnogih drugih.

Otvorenju turnira prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županje Sandra Herman, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenikom Zoranom Vidovićem te predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europskog karate saveza (EKF) Stjepan Čelan.

Želim izraziti jedno veliko zadovoljstvo za ovako uspješnu organizaciju za koju treba čestitati svim članovima našeg kluba, simpatizerima i svim našim roditeljima, našim natjecateljima koji nastupaju ovdje u velikom broju i kotiraju za najsjajnija odličja”, izjavila je zamjenica župana.

Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatskog karate saveza. „Zahvaljujem se organizatorima i svima ovdje prisutnima koji podržavaju ovo natjecanje karatea u Čakovcu. Veliko je ovo natjecanje, mnogo je natjecatelja, mnogo je sudaca, cijela dvorana je zauzeta, to sve, ta slika govori o važnosti ovoga ovdje i vidi se da je to na onoj pravoj svjetskoj razini”.

Zbog velikog broja vrhunskih stranih natjecatelja napomenimo da je bilo potrebno osigurati visoku tehničku razinu organizacije i kvalitetno suđenje, dovođenjem više stranih sudaca sa WFK licencom.

Ovo natjecanje pridonosi promociji karatea u Međimurju, koje je do sada učinilo mnogo za razvoj sporta i promidžbu našeg malog Međimurja ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

(m)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*