Međimurka INGA GRGIĆ pobjednica Svjetskog kupa u katama

10.WKF kup u karateu za mlađe kadetkinje održan u Umagu. Sjajan uspjeh članice Karate kluba iz Šenkovca Inge Grgić.

Ovogodišnji, jubilarni, svjetski  trening kamp u Umagu okupio je preko 1400 polaznika sa svih kontinenata i pružio doista nezaboravnu sliku  svim polaznicima. Iz  karate centra Šenkovec na kampu su sudjelovali Sabina Petković , Stela Horvat i Inga Grgić. Instruktori , višestruki aktualni ili bivši svjetski i europski prvaci , tri su dana nesebično prenosili svoja znanja i iskustva svim polaznicima.

Nakon kampa uslijedilo je  natjecanje koje je trajalo  tri dana. Na ovogodišnjem  svjetskom  kupu sudjelovalo je više od 2400 natjecatelja. Stela Horvat u konkurenciji mlađih kadetkinja i Sabina Petković u konkurenciji kadetkinja ovaj puta nažalost nisu uspjeli proći eliminacije.

INGA  GRGIĆ u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama ostvarila je najveći uspjeh u svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri. U konkurenciji 41 natjecateljice ostvarila je ono što nikom iz Hrvatske u konkurenciji kata pojedinačno nije pošlo za rukom.

Nakon pobjede  4 : 1  u prvom krugu, protiv predstavnice Kanade ,  s maksimalnih 5 : 0 pobjeđuje i Belgijanku , a potom i Srpkinju. U polufinalu  s  4 : 1 pobjeđuje odličnu i favoriziranu Talijanku Donofrio i ulazi u finale.

U večernjem finalnom meču protiv  Gheorghite Georgiane iz Italije odlučila se u dogovoru s trenerom Tihomirom Grgićem na rizik i izrazito zahtjevnu izvedbu kate Gankaku. Inga je to odradila bez greške i s tijesnih, ali više nego zasluženih 3 : 2 osvaja titulu pobjednice 10. Svjetskog kupa u katama za mlađe kadetkinje.

Napokon smo dočekali  trenutak da nakon višestrukih titula državne prvakinje pojedinačno i ekipno Inga dokaže svoju  kvalitetu  i na najvišem međunarodnom  nivou.

(Dejan Mihalković)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*