Međimurje Press
Sport+

Međimurska županija nas odlično prati!

Završetak 2021. za Zajednicu športskih udruga i saveza prošao je u radnom tonu. Posljednjih dana prosinca krovna međimurska sportska organizacija je odradila i redovnu sjednicu Skupštine i Izvršnog odbora.

Bila je to prilika da se osvrne na godinu na izmaku, a ona je bila, kako su zaključili članovi Izvršnog odbora izazovna, ali s odrađenim svim obavezama prema nositeljima kvalitete, kategoriziranim sportašima i sportskoj rekreaciji.

„S ponosom moram istaknuti kako je Zajednica sve svoje obveze prema klubovima i savezima izvršila na vrijeme i prema planu što klubovima olakšava rad i funkcioniranje” izjavio je predsjednik Zajednice Mato Kljajić i dodao kako najviše zasluga za to ima Međimurska  županija. „Jako nas se dobro prati, odrađuju se sva financijska, ali i druga obećanja. Razumijevanje koje pronalazimo kod župana Matije Posavca, ali i drugih djelatnika županije je odličan primjer kako regionalna samouprava treba doživljavati sport i koliko joj on znači” ističe Kljajić.

No, osim pogleda unatrag napravilo se i predviđanje za razdoblje koje dolazi. Skupština je na svojoj sjednici prihvatila plan rada i financijski plan za 2022. „Da sport sve više dobiva na značaju potvrđuje nam i planirani značajan rast izdvajanja iz županijskog proračuna za 2022. čime će međimurski sportaši i sportski djelatnici dobiti dodatan vjetar u leđa” smatra Kljajić te dodaje kako je riječ o dosad najvećom planiranom iznosu za sport.  Kada pak se govori o predstojećih 365 dana posebno ističe  titulu Europske regije sporta.

„Već smo u ovoj godini potvrdili da i više nego opravdavamo tu titulu kojom se možemo podičiti kao jedina regija u Hrvatskoj, a planovi koji pak postoje za sljedeću garantiraju kako ćemo razinu sportske kulture te masovnosti i kvalitete dodatno podići” kaže Kljajić.

Naglasio je i kako su sve odluke i Skupštine i Izvršnog odbora donesene skoro pa jednoglasno, da nije bilo ni jednog glasa protiv. Nadalje, smatra kako je to potvrda da ljudi koji su izabrani da donose odluke u ime saveza i klubova to čine nakon razgovora i dogovora te zajedničkog konsenzusa za dobrobit međimurskog sporta. Obećaju kako će tako raditi i u ubuduće.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja