Međimurje Press
Sport+

Međimurski festival sportske rekreacije Roma!

Nakon višegodišnje pauze Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ ponovno je na jednom mjestu okupio predstavnike rekreativnih sportskih ekipa iz romskih naselja Međimurja.

Pod službenim nazivom „Međimurski festival sportske rekreacije Roma“, popularna Romijada, okupila je ove nedjelje 15. svibnja u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu predstavnike 10 ekipa. Otvaranju svečanosti prisustvovao je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije Matijaš Oršuš koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što se natjecanju odazvalo toliko ekipa te izrazio nadu kako će ih u budućnosti ih biti još više i da će na natjecanju biti zastupljena sva romska naselja.

Kazao je kako je sport odlična prilika za integraciju te podsjetio na uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije kada se i u romskim naseljima jednako glasno kao i u ostatku Hrvatske navijalo za Vatrene. „Sport je spona koja povezuje cijelo društvo, cijelo Međimurje, a to posebice do izražaja dolazi u godini kada smo Europska regija sporta“ izjavio je.

Tajnik MSSR „Sport za sve“ i idejni začetnik ideje o sportskom rekreativnom natjecanju međimurskih Roma Marijan Vugrinčić je i prije početka samog događanja poručio kako su pobjednici svi oni koji su se odazvali. Ekipe su se natjecale u šest različitih disciplina: pikadu, bacanju lopte u koš, rušenju zadanih ciljeva, visećoj kuglani, gađanju kolutovima i hvatanju kolutova.

Nakon dvosatnog natjecanja ukupnu pobjedu odnijela je ekipa Orehovice ispred sastava Pribislavca 2, dok je treće mjesto osvojio sastav NK Paraga. Cijelo natjecanje je proteklo u pozitivnoj i izrazito korektnoj atmosferi, a pravom sportskom duhu pridonijeli su i suci. Naime, pravdu su dijelili polaznici Programa za osposobljavanje voditelja sportsko rekreacijskih aktivnosti kojeg Hrvatska olimpijska akademija ovih dana provodi u Čakovcu. Uz to su pripomogli kod organizacije eventa, postavljanju rekvizita, a i u zagrijavanju sudionika.

Romijada je održana u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

ZAJEDNICA SPORTOVA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja