Na Svjetskom ribolovnom prvenstvu u kategorijama U-25, U-20 i U-15 održanom 3. i 4. kolovoza u Cavo Lama kanalu u Italiji, mladi međimurski ribiči imali su značajnu ulogu. Reprezentacija Hrvatske u kategoriji mladi seniori U-25 osvojila je odlično treće mjesto, a posebno se iskazao Međimurec Alan Perko iz ŠRD Glavatica Prelog koji je osvojio četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Alan je oba dana natjecanja zauzeo drugo sektorsko mjesto, dok je s 575 komada bio uvjerljivo najbolji po broju ulovljenih riba. U istoj kategoriji naš ribolovac Mihael Pongrac iz ŠRD Klen Sveta Marija osvojio je deseto sektorsko mjesto.

U kategoriji U-20 reprezentacija Hrvatske zauzela je vrlo dobro 6. mjesto, gdje je Erwin Škoda zauzeo 7. mjesto,a Sara Strbad 9. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Najmlađa kategorija U-15 osvojila je 11. mjesto te su i u ovoj kategoriji međimurski ribiči imali važnu ulogu i pokazali da međimurski ribolov ima dobru budućnost. Najbolji je bio Marko Horvat na ukupno 19. mjestu, Adriana Komorski zauzela je 31. mjesto, Marta Mesarek 36. mjesto, dok je Karlo Strbad osvojio 51. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Sve reprezentacije nastupaju pod vodstvom Međimurca Zorana Pfeifera, predsjednika Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije. Izvrsni rezultati mladih reprezentativaca dokazuju da ribolov kao sport iz godine u godinu ima sve veću ulogu u Međimurju, no i da je potrebno ulagati u rad s mladima kako bi naši ribiči i dalje uspješno predstavljali Međimurje u svijetu.

(e.g.)