Memorijal sjećanja na Maria Vehtersbah-Stojana

KOŠARKAŠKI U-12 TURNIR U SPOMENA NA MARIA VEHTERSBAHA-STOJANA

Godinu dana nakon iznenadne smrti velikog košarkaškog entuzijasta i predsjednika Košarkaškog kluba Čakovec Maria Vehtersbaha-Stojana održan je košarkaški turnir dječaka u kategoriji U-12 koji nosi njegovo ime.

Na prvom Memorijalu Mario Vehtersbah-Stojan koji je odigran u subotu 24. veljače u dvorani čakovečke 2. osnovne škole nastupale su četiri ekipe; Međimurje Čakovec, Grafičar Ludbreg, Tigrići Slavonski Brod i domaćin Čakovec. Turnir je svečano otvorio predsjednik KK Čakovec Branko Damjanović koji se u emotivnom govoru prisjetio svog prethodnika, ali i dokazanog zaljubljenika u čakovečku košarku Maria Vehsterbaha-Stojana.

Rekavši kako ovaj turnir reflektira upravo ono za što se Mario zalagao, a to je budućnost košarke, izjavio je kako će postati tradicionalan. “Vehtersbah- Stojan je živio košarku, a taj svoj žar prenosio je na generacije mladih. Sigurno bi volio vidjeti ove dečke na terenu” istaknuo je Damjanović, zadržavajući suze.

Nakon minute šutnje zahvalio se i Marijevoj obitelji što se odazvala ovom turniru naglasivši kako se ovom organizacijom Memorijala Košarkaški klub Čakovec želio sportskim načinom zahvaliti na svemu onome što je taj sportski djelatnik učinio za klub i košarku u svom gradu.

Turnir se igrao liga sistemom, svatko sa svakim, a na kraju su najbolji bili dječaci U-12 KK Međimurje. Iako su igrači Stjepana Novaka poklekli u posljednjem susretu protiv vršnjaka iz Slavonskog Broda u pobjedama protiv gradskih rivala i ekipe iz Ludbrega utrasirali su put prema prvom mjestu. Turnir je pokazao svu ljepotu košarke, pregršt prekrasnih poteza i zanimljivih dvoboja te je odličnom organizacijom postavio stabilne temelje za buduće Memorijale Mario Vehtersbah-Stojan.

(Tomica Jakopec)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*