Međimurje Press
Sport+

[MERHATOVEC] Trčale sve generacije vatrogasaca!

Jedno od masovnijih sportskih okupljanja vatrogaskinja i vatrogasaca u Međimurju, svakako je Međimurska utrka vatrogasaca u Merhatovcu, koja je 15. travnja, u sklopu programa proslave Dana Međimurske županije, održana deveti put.

Riječ je o utrci koja okuplja sve generacije u nizu trkačkih disciplina, a jedna od njih – utrka vatrogasaca na 6 kilometara – ulazi u Hrvatsku trkačku ligu te je prva godišnja utrka u nizu te lige. I ove godine organizirali su je članovi Vatrogasne sportske udruge Žiškovec.

Na natjecanje se prijavio velik broj sudionika, a riječ je o utrci koja, uz profesionalne, umirovljene te dobrovoljne aktivne vatrogasce i članove stručnih službi vatrogasnih postrojba, okuplja i pomladak.

Organizaciju utrke, uz Međimursku županiju podržala je  Općina Selnica, a o kolikom je zahtjevnom organizacijskom zadatku bila riječ svjedoči broj natjecateljica i natjecatelja: sudjelovalo je 120 trkača od 5 do 65 godina. Uz domaće vatrogasce, natjecale su se i njihove kolege iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Sisačko moslavačke, Ličko-senjske županije, Grada Zagreba, te susjedne Slovenije.

Najboljima su dodijeljeni pehari te medalje koje je dodijelio vijećnik Općinskog vijeća Selnice Marijan Fajfar uz podršku općinskog načelnika Ervina Vičevića.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja