Međimurje Press
Sport+

Mizdrak osvojio sedmo mjesto u slalomu!

Posljednjeg dana Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu od hrvatskih predstavnika nastupio je skijaš Damir Mizdrak koji je osvojio sedmo mjesto u slalomu za slijepe i slabovidne što je njegov najbolji rezultat na velikim natjecanjima.

Peking, 10.03.2022 – Utrka veleslaloma na Paraolimijskim igrma Peking 2022 u Nacionalnom centru za alpsko skijanje Yanqing. Na slici Damir Mizdrak.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Mizdraku su ovo treće paraolimpijske igre nakon Sočija (2014) i Pjongčanga (2018). Do sada mu je najbolji slalomski plasman bilo deveto mjesto prije četiri godine u Koreji, dok je u Sočiju zauzeo 11. poziciju. Sa svjetskih prvenstava ima osmo i deveto mjesto.

Pobjeda je pripala Talijanu Giacomu Bertagnolliju, drugi je bio Austrijanac Johhanes Aigner sa 28 stotinki sekunde zaostatka, dok je broncu osvojio Slovak Miroslav Haraus (+9.40).

“Puno sam zadovoljniji nego što je to bio veleslalom. U prvoj vožnji sam solidno odvozio, staza je bila nešto otvorenija, možda mi je malo žao što nisam dobro ušao u ritam, u drugoj vožnji je bilo muke, ali bila je bolja. Sve u svemu odradili smo dobar posao na ovim igrama,” kazao je 30-godišnji Zagrepčanin koji će Peking pamtiti po najboljim rezultatima u slalomu i veleslalomu u kojem je također, bio sedmi.

“Ove igre u Pekingu su mi najdraže, ne samo zbog plasmana već zbog općeg dojma i organizacije. I zbog skijališta i cijelog našeg tima i zbog svega što smo prolazili zadnjih sezona. Mislim da smo napravili jako dobar posao.”

Za četiri godine su ZPOI u Milanu i Cortini, no Mizdrak je smatra kako je to ipak predaleko za neke planove.

“Vidjet ćemo, četiri godine je ipak jedan veliki period, sada se moram resetirati, a nakon toga ćemo vidjeti,” poručio je.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja